CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném tájékoztatni, hogy az önök igényeinek is és a munkaadói, munkavállalói szervezetek képviselőinek igényei szerint is zajlott az elmúlt ülés óta az egyeztetés a munka törvénykönyvéről. A munkaadói oldal képviselőivel egy alkalommal Kiss Péter miniszter úr találkozott; a mai napon a miniszterelnök úr találkozott valamennyi munkaadói szervezettel.
Szoktuk egymást pontosítani Őry Csaba képviselő úrral, úgyhogy szeretném a hozzászólását és egy múltkori hozzászólását is pontosítani. Egy munkaadói szervezet jelent meg a sajtóban kritikával, az összes többi egyelőre még nem. De egy jelent meg az elmúlt napokban, tehát nem minden munkaadói szervezet lépett a nyilvánosság elé a megjegyzéseivel, a javaslatait viszont eljuttatta hozzánk.
Ha már az érdekegyeztetés fölvetődött, és az elmúlt ülésen képviselő úr a pontosságra hivatkozott, én elhoztam az Európai Bizottság 2001. évi és 2000. évi, Magyarországról szóló országjelentését. Idézném, hogy mi jelenik meg az érdekegyeztetés ügyében: "Az országos szintű érdemi konzultáció hiánya nem csupán az európai szintű szociális párbeszédre történő felkészülés szempontjából lehet káros, hanem a decentralizált ágazati regionális vállalati szintek tekintetében is. Bizonyos fokú aggodalomra ad okot a párbeszéd eredménye, s a kormánynak további erőfeszítéseket kell tennie az érdemi párbeszéd biztosítása és megfelelő formában történő továbbvitele érdekében. Különösen a Gazdasági Tanácsot a kormány pusztán arra használja fel, hogy tájékoztatást adjon a társadalom különböző rendű és rangú képviselőinek, köztük a szociális partnereknek a párbeszéd lehetősége nélkül."
Ugyanez 2001-ben is megismétlődött, tételesen most nem olvasnám föl, bizonyára Őry úr pontosan ismeri. Úgyhogy a pontosság kedvéért, csak azért kívántam megjegyezni, hogy érdekes dolog öntől hallani az érdekegyeztetés fontosságát. Mikor kormány-tisztségviselő volt, úgy látszik, nem sikerült eredményesen ezt megvalósítani.
Köszönöm szépen. (Közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir