KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA

Full text search

KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA
KÓSÁNÉ DR. KOVÁCS MAGDA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Kötelességemnek tartom, hogy az elutasított, túlterjeszkedőnek minősített indítvány sorsáról, az ezzel kapcsolatos döntés indoklásáról önöknek néhány szót szóljak.
Mint önök tudják, a T/13. számon benyújtott törvényjavaslat a méltányos nyugdíjemelés lehetőségének visszaállítására tett javaslatot a Háznak. Egy olyan módosító indítványt nyújtottak be ehhez ellenzéki képviselőtársaim, amely nem kapcsolódott a méltányos nyugdíjemelés visszaállítandó rendszeréhez, hanem az egyszeri 19 ezer forintos juttatáshoz fűzött volna további jogkövetkezményeket.
A bizottság megállapította, hogy a benyújtott módosító indítvány nincs kapcsolatban az eredeti törvényjavaslat tartalmával. A nyugdíjról szóló megnyitott törvénynek egy másik fejezetét érinti, és nem tehetett másképp, mint hogy a túlterjeszkedés tényét megállapította. Mivel a túlterjeszkedés egyben azt is jelenti, hogy a módosító indítványt nem létezőnek kell tekinteni, ezért a Háznak a módosító indítványról szavazni nincs módja.
Képviselőtársaimat arra kérem, hogy a benyújtott egyparagrafusos törvényjavaslatot, a méltányos nyugdíjemelés lehetőségének visszaállítását szíveskedjenek szavazatukkal támogatni.
Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir