DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Évek óta folyik egy becstelen, lejárató kampány az MSZP és az SZDSZ, valamint a baloldali sajtó részéről az Országimázs Központ és a Happy End Kft. ellen. Embereket bélyegeznek meg, emberekről mondanak ítéletet úgy, hogy a folyamatban levő nyomozásnak még gyanúsítottja sincs, ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás a mai napig. Teszik ezt azok, akik a Tocsik-ügyben Boldvai László MSZP-s politikus kapcsán úton-útfélen az ártatlanság vélelmére hivatkoztak.
Az MSZP programjában kitüntetett helyen szerepelt a jogbiztonság kérdése. A jogbiztonsághoz tartozik, hogy a rendőrség a nyomozás során betartja a törvényeket. Márpedig az Országimázs Központ ellen folytatott nyomozás során a rendőrség súlyos törvénysértéseket követett el. A Fővárosi Ügyészség június 14-ei határozata ezt világosan kimondja, amikor arról szól, hogy olyan számlákat, szerződéseket, adathordozókat foglaltak le, amire a büntetőeljárási törvény alapján nem lett volna lehetőség. A nyomozást egy rutinos rendőr vezeti, akinek pontosan tudnia kellett, hogy az iratok lefoglalása, ilyen módon történő lefoglalása törvénysértő.
Ezért joggal merülnek fel a következő kérdések: ki adott utasítást a törvénytelen eljárásra? Miért vitte el a Fidesz kampányiratait a rendőrség? - törvénytelen módon egyébként. Mit kíván tenni a kormány, hogy hasonló törvénytelen rendőri akciók ne induljanak? Nem gondolja-e, miniszterelnök úr, hogy árt az ország megítélésének, ha néhány nappal az új kormány megalakulása után politikai megrendelésre törvénytelen akcióba kezd a rendőrség?
Várom válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir