DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Én a kérdés címét úgy fogalmaznám meg, hogy "Ami jár, az jár?", kérdőjellel a végén; tekintettel arra, hogy az elmúlt héten több sajtótermékben megjelent egy olyan eseményről történő beszámoló, amely 25 tételben, összesen közel 15 millió forint értékben a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium leltárában nyilvántartott eszközöknek az ön miniszter elődje általi döntése következtében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Állat-egészségügyi Állomás állományába történő átrendezéséről szólt.
Tudni kell, hogy Vonza András miniszterré történő kinevezését megelőzően e hivatal vezetőjeként dolgozott, ahova annak idején Torgyán József nevezte ki, s mint ahogy a hírek szólnak, miniszteri felkérésekor ígéretet kapott arra, hogy miniszteri ténykedését befejezve ebben a hivatalban folytathatja tevékenységét. A listán nemcsak a normál hivatali működéshez elengedhetetlenül szükséges eszközök szerepelnek, hanem például szolárium, kondicionálógép is, a kettő együtt mintegy 900 ezer forint értékben.
Szeretném megkérdezni, miniszter úr rendjén valónak ítéli-e azt, hogy egy ilyen kérdésben, ilyen témában - amelyben három parlamenti párt is véleményt nyilvánított az ügy nyilvánosságra kerülését illetően, hiszen a Fidesz, az MDF és az MSZP képviselője is megnyilatkozott ebben a kérdésben -, egy ilyen jellegű döntéssel elődje hivatali működésének befejezésekor a majdani munkahelyét részesítette előnyben.
Várom válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir