KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Borzasztóan sajnálom, hogy az elnök úr a kétperces megszólalási szándékot nagyon nehezen tudja regisztrálni, és nem teremt módot arra, hogy megszólalhassunk.
A tartalmi hozzászólás: sajnálom, hogy itt ma már rendszeresen mindenféle hazugság- és rémhírterjesztés az, ami jellemzi az ellenzéki oldal megszólalását. Sajnálom azt, hogy miközben négy éven keresztül a költségvetési törvény vitájánál, a zárszámadási vitákban rendszeresen a pénzügyminiszter ült a miniszteri székekben, és senki más, itt kifogásolták, hogy SZDSZ-es miniszter, államtitkár nem ül a padsorokban. Itt ülnek, tisztelt ellenzéki képviselő urak, nagyon sok államtitkár, miniszter itt foglal helyet a padsorokban. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: A kettőt sorold fel! - Egy miniszter van! - Zaj.)
Tisztelt Ház! Boros képviselő úr megszólalására: úgy látom, a rövid idő nem adott alkalmat arra, hogy elolvassa és összevesse a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény jelenleg hatályos szövegét a módosítással.
Képviselő Úr! A jelenleg hatályos szöveg úgy szól, hogy az árfolyamrendszer megválasztása tekintetében a kormány a Magyar Nemzeti Bankkal egyetértésben dönt - egyetértésben. Nem kellene riogatni az embereket azzal, hogy itt majd az árfolyamrendszer változásait a kormány fogja generálni. Eddig is így volt, most csak egy picit bővebb lett a szabályozás. Tételesen kifejti azt a törvénymódosítás (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi a felszólalási idő leteltét.), hogy mi az, amiben egyetértésben dönt a kormány a Magyar Nemzeti Bankkal.
Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir