DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS

Full text search

DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS
DR. GÉCZI JÓZSEF ALAJOS (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kékkői úr a vörös rémet meglobogtatta itt a balladisztikus-horrorisztikus hozzászólásában (Derültség az MSZP padsoraiból.), aminek egyébként semmi köze nem volt a valósághoz, és pontosan összeállt, mert láttam, hogy közben a szövegíró is beérkezett, és kontrollálta, hogy ott a fiúk egyformán beszélnek-e - Béluskára gondolok, képviselőtársamra. Ugyanis arról szól... (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Nagy tisztelettel!) Nagy tisztelettel: Glattfelder Bélára gondolok.
Arról szól az önök hozzászólása, és ez alól üdítő kivételt jelentett Medgyasszay úr hozzászólása, és néhány, azóta elhangzott kétperces, önök azt akarják elérni, hogy azt a hazugságot, amit önök a választási kampányban sikeresen elhintettek vidéken, hogy itt valamiféle vörös ördög közeledik a magyar kormány felé, ébren akarják tartani, mert pontosan látják, hogy a mi intézkedéseink, törvényjavaslataink néhány héten, hónapon belül elérik a gazdákat, és a gazdák pontosan fel fogják ismerni, hogy az ő érdekeiket szolgálja.
Önök szeretnék, hogy ez a felismerés minél később szülessen meg. Önök - a demonstráció szót éppen Vincze László képviselő úr mondta - szeretnék azt, ha valamikor nyáron vagy ősszel a vidéki lakosságot még az utcára tudnák vinni, hasonlóan ahhoz, mint ahogy mostanában Pesten látjuk ezeket a cirkuszokat. Tehát önök egy agrárdemonstrációt készítenek elő ezzel a hazugsághalmazzal, amit itt a törvény vitájában elmondanak, és ennek semmi köze a valósághoz.
A dolog egyébként arról, hogy elég későn vette észre Orbán Viktor miniszterelnök úr, hogy gazdák is vannak a világon. Éppen ott voltam a Gazdakörök országos gyűlésén, amikor felfedezte: nicsak, nem találkoztunk már négy éve, és önök sebtében összetákoltak novemberben-decemberben egy csomó agrártörvény-módosítást, és ezekben fantasztikus hibák vannak.
Egy példát itt még talán mondanék: a földhasználók kapcsán önök állandóan a társaságokról beszélnek - akkor önök nem tudják, hogy mi van a Kecskemét-Mórahalom sávban, ugyanis a földhasználók között egyetlenegy nagyüzem és társaság sincsen, a gazdák bérlik egymástól a földeket, és ha valaki megpróbált földet eladni ennek a szörnyű törvénynek az ismeretében, amit önök létrehoztak már az elmúlt hónapokban, akkor pontosan tudja, hogy micsoda jogászi trükkök kellettek ahhoz, hogy a gazda kezében tudjon maradni a föld. Tehát mi most azokat az összetákolt törvényeket szeretnénk kiigazítani, normálissá (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), a gazdák számára használhatóvá tenni, amiket a véghajrában, a parasztszépítés időszakában önök meghoztak. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir