TÓTH ISTVÁN

Full text search

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! A verseny valóban egészséges dolog, és itt csatlakozni szeretnék Balla képviselőtársamhoz, hogy a gazdaság minőségét és motorját a verseny adja, de egyenlő feltételek mellett.
Ezeket akarják önök, kedves baloldali képviselőtársaim, egyoldalúan felborítani, a kicsik rovására. Egyértelmű, hogy az árutermelő és nagyobb gazdálkodó szervezetek versenyelőnye mérhetetlen a kistermelőkkel, az egyéni és családi gazdákkal szemben.
Ez a Nemzeti Földalapról szóló törvénymódosítás és a hozzá kapcsolódó országgyűlési határozati javaslat ezért káros a vidéken élőknek.
(13.00)
Úgy gondolom, ha Karsai képviselő úr összeszámolná, hogy a vidéki választókerületekben milyen arány lépett föl, talán akkor visszavonulót kellene fújnia, hogy a polgári oldalt ismerték el, és nem a baloldali képviselőket - egyrészt.
Másrészt pedig sajnálom, hogy Herbály képviselőtársunk nem ismeri föl a saját munkájának súlyát. Igenis, az egyszerű ember tisztában van azzal, hogy itt a parlamentben bármilyen döntés van, az őrá kihatással van, legyen az akár országgyűlési határozat is. Kérem szépen, vegyen néhány szemesztert a saját munkájának az elvégzéséből, és akkor rá fog jönni, hogy milyen kihatással van a vidékre és az ország lakosságára. Úgy hiszem, hogy ezért káros a társas vállalkozásokat előnyben részesíteni.
Egyébként pedig röviden csak annyit, hogy a határozatban lévő sorrendben 16. helyen vannak a kezdő, fiatal egyéni gazdálkodók. Úgy hiszem, elég méltánytalan sorrend ez, és talán a versenyhelyzetnek az elképzelése önöknél így áll fenn.
Köszönöm szépen. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Jó voltál! - Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir