DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Egy régi magyar mondás szerint a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Egy másik régi magyar mondás szerint pedig régi bűnnek hosszú az árnyéka. Aligha tehető kérdésessé, hogy ezek mögött a magyar emberek, a magyar nép sok évszázados tapasztalata, bölcsessége áll.
A kérdés csupán az, vajon ismeri-e, érti-e ezeket a magyar mondásokat az a személy, aki jelenleg a Magyar Köztársaság miniszterelnöke; az a személy, aki a szocialista titkosrendőrség szolgálatában a D-209-es fedőnevet kapta; az a személy, aki, ha folytatódik a lázas igyekezettel elindított szerecsenmosdatás, még megéljük, hogy így mutatkozik majd be itthon és külföldön: nevem Bond, James Bond. (Derültség.) Lehet egyébként ezen mosolyogni, csakhogy az embernek még sincs kedve nevetni.
Mint ahogy nem volt kedve nevetni annak az embernek sem, aki a D-209-es dossziéjának napvilágra kerülése után a Magyar Hírlapban azt írta: "Medgyessynek mennie kell; nem azért kell mennie, mert a törvény így kívánja, hanem azért, mert egy demokratikus köztársaságban ez az erkölcsi minimum"; aki éles előrelátással - még jóval a hollywodi forgatókönyvíró képzeletét is megszégyenítő szerecsenmosdatás beindulása előtt - azt írta, ismét idézem: "Azt sem mondhatja Medgyessy, hogy titkosszolgaként nem polgártársairól jelentgetett, hanem a nemzet javát mozdította elő. Nem mesélheti el, hányszor és hogyan hiúsította meg a KGB cselszövéseit. Most nem mesélheti el - előbb távoznia kell posztjáról."
Nyilván sokan tudják, hogy ki az idézett gondolat szerzője: Kis János filozófus, az SZDSZ alapító elnöke; az a Kis János, aki legkevésbé sem tekinthető a jelenlegi kormánykoalíció politikai ellenfelének; egy olyan ember, aki saját pártpolitikai megfontolásainál jóval fontosabbnak tartja az erkölcsi minimum érvényesülését a kormányzati politikában. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból.)
Miniszterelnök úr, az eddig elmondottak tükrében, az ország nyilvánossága előtt kérdezem öntől, gondol-e arra, hogy mindaddig, amíg ön, az egykori szocialista rendszer politikai rendőrségének szigorúan titkos tisztje lesz az ország miniszterelnöke, addig minden magyar - azok is, akik az ön pártjára szavaztak - legfeljebb csak szemlesütve állhat a demokratikus nemzetek közössége előtt. Gondol-e arra, hogy az ön személyével kapcsolatos, immár a baloldali európai lapokban is szaporodó elítélő cikkek súlyosan ártanak hazánk jó hírének és nemzeti érdekeinek? Gondol-e ön arra, hogy milyen nehéz helyzetbe hozza azokat az édesanyákat és édesapákat, akik hitük, meggyőződésük szerint álljanak bár a politikai paletta jobb- vagy baloldalán, mégis a világban jelen lévő jóról és rosszról, igazságról és hazugságról valamiféle erkölcsi útravalót szeretnének átadni gyerekeiknek? Gondol-e arra, hogy amíg ön a fedőállása mellett, csupán a szigorúan titkos besúgói tevékenységéért, mai értéken számolva már akkoriban is havonta mintegy 300 ezer forintot vághatott zsebre, addig mások, az egyenlőséget hirdető szocializmus becsapottjai és megtévesztettjei, a tanárok, az orvosok, a munkások és a téeszekbe kényszerített parasztok száz- és százezrei tisztességes munkával ennek a töredékét sem kereshették meg?
Miniszterelnök úr, az ön egyik magyar hangja, Gál J. Zoltán, majdnem diplomás szóvivő (Derültség a Fidesz padsoraiból.), azt állítja, hogy a Fidesz indított lejárató kampányt ön ellen - ez tévedés! Az ön ellen indult kampány kiagyalói a saját pártjában ülnek. Ne feledje, az önnel kapcsolatos dokumentumok a szocialista pártállam idején születtek. Ne feledje, hogy a rendszerváltás előtti lázas belügyminisztériumi iratmegsemmisítések idején csak az ön elvtársai gondoskodhattak az iratok kimentéséről, ezért csakis az ön egykori és mai elvtársai között lehetnek azok, akik gondoskodtak ezen iratok sajtóhoz való eljuttatásáról is.
Mi nem tudjuk, mert nem tudhatjuk, mit rejt még az ön múltja; nem tudjuk, hogy kik, mikor és mivel zsarolhatják meg önt; de a történtek után nem gondolja-e, hogy a botrány további részleteitől meg kellene kímélnie a Magyar Országgyűlést és a magyar választópolgárokat? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) Nem gondolja-e, hogy Kis János egykori SZDSZ-elnöknek igaza van, és önnek valóban távoznia kell? (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir