KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Érdemes azon gondolkozni, képviselő úr, hogy mivel lehet használni az erdélyi magyarságnak: vajon ilyen felszólalásokkal-e meg Erzsébet téri, felheccelt ötven ember tüntetésével, vagy pedig egy átgondolt, tisztességes, kulturált politikai magatartással? (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból, többek között: 23 millió románnal... - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Azt javaslom önnek meg az ön párttársainak, gondolkozzanak el azon, miért nyílt meg Kolozsváron újra a magyar főkonzulátus, és miért nem nyílt meg mostanáig a magyar egyetem: mert önök ezt egy teljesen más politikai stílussal, ultimátumot küldve próbálták elérni - itt az eredménye!
Befejezésül: nemcsak a magyar és a román miniszterelnök volt ott ezen a fogadáson, ott voltak az RMDSZ vezetői is. (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból.) És én őket az erdélyi magyarság kicsit hitelesebb képviselőinek érzem, mint önt, képviselő úr. Arról nem is beszélve (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), hogy az ön egyik képviselőtársa (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Téved!), a Fidesz sokat emlegetett kemény magjának az egyik tagja azt mondta a Klub Rádióban hétfőn, és ő (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Idő!) a kisebbségi kérdéseknek elismert szakértője, azt mondta arra a kérdésre, hogy miért nem volt ott az ellenzék a fogadáson, azt mondta, hogy ő el akart menni, csak annyira meg volt fázva (Az elnök ismét csenget. - Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Miről beszélsz?), hogy nem tudott elmenni, és még szívszaggatóan bele is köhögött a mikrofonba. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Félrebeszélsz!) Önök pontosan tudják, hogy én kiről beszélek, a Fidesz melyik politikusáról.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir