ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Nem kíván. Tisztelt Országgyűlés! Most a határozathozatalokra kerül sor. Ennek során nem döntünk az ajánlás 6. pontjáról, mert az nem kapta meg a szükséges bizottsági támogatást. Az egységes javaslathoz benyújtott további indítványok közül az alkotmányügyi bizottság az ajánlás 1-5., valamint 7-28. pontjait támogatja. Ezek közül a Fidesz képviselőcsoportja külön szavazást kért a 16. pontról.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az ajánlás 1-5., valamint 7-28. pontjait, a 16. pont kivételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokat 215 szavazattal, 150 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül az Országgyűlés elfogadta.
A második ajánlás 1. pontjában Tállai András az egységes javaslat 212. §-ában az adózás rendjéről szóló törvény 6/A. §-ában a pénzügyminiszter hatáskörére vonatkozó szabályokat állapítana meg. A bizottság nem támogatja. Kérem az Országgyűlést, szavazzanak a módosító indítványról! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 176 szavazattal, 192 szavazat ellenében nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlás 16. pontjában az előterjesztő az egységes javaslat 305. § (9) bekezdésének módosítását javasolja. Ebben általános szabályt terjeszt elő egyes ügyek alkalmazására.
A második ajánlás 2. pontjában Vidoven Árpád ugyanezen rendelkezést speciális szabállyal kívánja kiegészíteni, de erről csak akkor dönthetünk, ha az Országgyűlés az előterjesztő módosító javaslatát előtte nem fogadja el.
Most tehát a 16. pontról szavazunk, amelyet a bizottság támogat, de a Fidesz-frakció külön szavazást kért. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 209 szavazattal, 155 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta. Így nem döntünk a másik módosító indítványról.
Tisztelt Országgyűlés! Most a zárószavazás következik. Arra figyelemmel, hogy az egységes javaslat 316. §-ának elfogadásához az Alkotmány 40/A. § (1) bekezdése értelmében a jelen lévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges, a zárószavazásra két részletben kerül sor.
Kérdezem ezért a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról szóló törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezését az egységes javaslat szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 195 szavazattal, 171 ellenszavazattal és 2 tartózkodással a törvényjavaslat minősített többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat szerint nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról szóló törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit az egységes javaslat módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 195 szavazattal, 173 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit a módosított egységes javaslat szerint elfogadta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir