CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Azt javasolnám, hogy tanulmányozza a kormányzati munkamegosztást, mert úgy tűnik, kicsit tévedésben van, tekintettel arra, hogy a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszternek, államtitkárnak, de magának a tárcának sincs semmifajta törvényes jogköre arra, hogy települési önkormányzatok döntésével kapcsolatosan akár csak még véleményt is nyilvánítson.
De ha már személyesen is megszólított az ügyben, szeretném mondani, hogy nem ez az egyetlenegy önkormányzat, ahol mulasztásos törvénysértés történt az alakuló ülésen, hiszen mulasztásos törvénysértés az is, ha a kötelező bizottságokat nem állítják fel, mulasztásos törvénysértés az is, ha nem tesz javaslatot alpolgármesterekre a polgármester, vagy nem választ meg a testület alpolgármestereket; és természetesen mulasztásos törvénysértés az is, ha a polgármester nem a szervezeti és működési szabályzatnak vagy nem a törvénynek megfelelően vezeti az ülést.
Az újpesti képviselő-testület alakuló ülésén nem az az egyetlenegy törvénysértés történt, hogy nem állapította meg a polgármester bérét a képviselő-testület, hanem az is, hogy nem került sor az alpolgármesterek megválasztására, és az is, hogy az ülésvezetés sem volt szabályszerű. Több minden volt tehát, de gondolom, hogy majd a közigazgatási hivatal ezt megállapítja, és nyilván felszólítja a képviselő-testületet, hiszen az ő hatásköre ez.
Amúgy az arra vonatkozó kérdésére, hogy kívánok-e nyomást gyakorolni az újpesti képviselőkre, szeretném elmondani, hogy nem kívánok, mert nem kívánom azt a gyakorlatot folytatni, amit a Fidesz négy évig folytatott, hogy politikai nyomás alatt tartotta az önkormányzati képviselőket. Az önkormányzati képviselőket a lakosság választotta meg, ők nyilván lelkiismeretük alapján fogják végezni a munkájukat, a lakosság, a választópolgárok igényeinek megfelelően. Ugyanakkor arról is szeretném tájékoztatni, hogy tudomásom van arról, a többség az újpesti képviselő-testületben rendkívüli ülést kezdeményezett a törvénysértések felszámolására.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir