BÁRSONY ANDRÁS

Full text search

BÁRSONY ANDRÁS
BÁRSONY ANDRÁS külügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kezdem azzal a talán meglepő megjegyzéssel, hogy van néhány olyan pontja Glattfelder képviselő úr beszédének, amivel mélységesen egyet tudok érteni. Többek között azzal is, hogy irigylésre méltó annak a francia földművesnek a helyzete, aki bemegy a hivatalba, és kitöltik helyette a pályázati papírokat. Jó volna, ha ez Magyarországon is így működne. Hát persze, ha a SAPARD-intézményrendszernek és a mezőgazdasági intézményrendszernek a létrehozása nem késett volna másfél évet, és nem most kellett volna hozzálátni, mondjuk, ősszel, hiszen két éve már meg lettek volna a feltételei a létrehozásnak. Azzal is egyet tudok persze érteni, hogy csak olyan támogatási rendszerek működhetnek majd az Európai Unióban Magyarországon, amelyek már korábban beindultak, mint hogy Magyarország uniós tag lett.
Nos, ha a Széchenyi-tervre gondolt a képviselő úr, akkor azt kell mondjam, ha egyetlen európai uniós szakértő talál a magyar jogrendben egy olyan hivatkozási alapot - akár jogszabályban, törvényben vagy miniszteri rendeletben -, amely azt a nevet viseli, hogy Széchenyi-terv, akkor valószínűleg működhetett volna utána is. Azonban a magyar jogtárban ilyen nevezett gazdasági program nincs sehol.
(13.10)
Az Európai Uniónak pedig van egy sajátságos mozgási mechanizmusa, nevezetesen az, hogy nem több tízmillióért előállított poszterekről szerzi az információit, hanem inkább a magyar jogrend alapján tájékozódik a Magyarországon lévő programokról.
Ezért azt gondolom, képviselő úr, miközben a kormány és a Külügyminisztérium képviselője az első perctől az utolsóig figyelemmel kíséri ezt a vitát és annak érdemére szeretne szorítkozni, aközben inkább a vita érdemét és tartalmát kellene követni, nem pedig valamilyen álmot, amely álmot egyébként a polgári kormány sok tekintetben kergetett, és amelyet Magyarország lakossága az elmúlt év során több alkalommal elutasított.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir