DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Az ön interpellációjából kiderül, hogy az informatikai kormánybiztosság szerette az ügyvédeket. Pontosabban néhány kiválasztott ügyvédet. Összesen négy ügyvédi irodának háromnegyed milliárd forintot fizetett ki (Dr. Répássy Róbert: Eörsi...?) viszonylag rövid tevékenysége során. A preferált ügyvédek közé tartozott az ön által is említett Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő is. Ezt a töméntelen pénzt annak ellenére fizette ki az informatikai kormánybiztosság, hogy külön jogi osztállyal is rendelkezett.
A Miniszterelnöki Hivatal valamennyi ügyvédi iroda tekintetében az ügyvédi titoktartás alóli felmentést megadta, annak érdekében, hogy a folyamatban lévő büntetőeljárás zavartalan lefolytatása megtörténhessék. Természetesen, ha a jövőben további titoktartási kötelezettség alóli felmentés merül fel ezekben az ügyekben, a Miniszterelnöki Hivatal, személy szerint én, készséggel megadjuk a felmentést.
A másik kérdése a Millenniumi Országjáróval volt összefüggésben. Itt a Legfőbb Ügyészség - és az alapkérdés ez - megállapította, hogy a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központja és a Happy End Kft. között kötött valamennyi szerződés semmis. Tehát nem egy kormányszerv állapította ezt meg, hanem a Legfőbb Ügyészség. Ebből következően a Miniszterelnöki Hivatalnál folyamatban van valamennyi szerződés vizsgálata, annak eldöntése céljából, hogy a folyamatban lévő büntetőeljárás mellett lehet-e és mely szerződéseknél polgári peres úton érvényesíteni igényt, és így a fölmerült károkat csökkenteni. Kérem a válaszom elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir