HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Mint az Országgyűlés idegenforgalmi bizottságának tagja, szomorúan követtem a nyári eseményeket a médiában, ami a Citadella-épületegyüttes környékén kialakult. A szezon kellős közepén, Budapest leglátogatottabb helyén, ahova évente több millió turista látogat el - talán ez hazánk leglátogatottabb idegenforgalmi látványossága és pontja -, a város tetején csaptak össze a komplexum hasznosításával, működtetésével negyven évre megbízott vállalkozás ügyvédei a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalt erősítő jelentős létszámú rendőri egységekkel. A történteket rendőrségi helikopter közvetítette, amely közvetítés nyomán az egész ország tudhatott erről a dologról.
Azt, hogy a jogi vitában kinek van igaza, majd a bíróság el fogja dönteni. Azt viszont biztosan mondhatjuk, hogy a kialakult helyzetnek megfelelően, illetve köszönhetően az idén sem fejlődött a szolgáltatás színvonala a Citadella környékén, sőt a bezárást követően továbbra sincs kulturált pihenőhely, színvonalas vendéglátó-ipari egység és európai színvonalú mellékhelyiségek.
Ezért kérdezem az államtitkár urat, számíthatunk-e arra, hogy minden engedély nélkül vagy szabálytalanul épülő, illetve a múltban épített épületrészt, idegenforgalmi egységet hasonló szigorral fognak lebontásra kötelezni, legyen az Budapesten vagy vidéken. Rugalmas és ésszerű-e az a hivatali magatartás, amely szerint már egy megépült, több százmilliós értékű egységet először lebontatnak, majd engedélyeztetés után újra engednek felépíteni?
Örömmel olvastam a miniszter úr nyilatkozatát, hogy sem az engedély nélküli építkezésnek, sem a bontásnak nem híve. Látnak-e valamilyen megoldást a minisztériumban, államtitkár úr, miniszter úr, hogy különös tekintettel ennek a helynek a nagyon nagy idegenforgalmi jelentőségére, ésszerű megoldás, ésszerű kompromisszum szülessék? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ugyanis azt hiszem, itt egy nagyon rossz kérdésre egy meglehetősen rossz válasz született.
Várom a megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir