DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ön azzal kezdte, hogy eljött a nyílt beszéd ideje - örülök, hogy észrevette. Ugyan egy kicsit későn, de ez a kormány a hivatali tevékenységének megkezdésétől, május 27-étől kezdve a nyílt beszéd híve. Az embereknek ugyanis joguk van megtudni azt, hogy mi történt és mi történik ebben az országban, és a kormány szlogenek helyett a nyílt beszéd útját választja e tekintetben.
Ön azt mondta, hogy fél év telt el a kormány tevékenységéből, és ez fél év propagandával egyenlő. Ha önnek a száznapos kormányprogram teljesítése propaganda, akkor lehet, hogy az ön szemüvegével van probléma. Úgy gondolom, kérdezzük meg az emberek véleményét, álláspontját erről, hogy a kormány féléves tevékenysége propaganda volt vagy olyan tevékenységek és olyan döntések sorozata, amelyből az emberek és a családok túlnyomó többsége profitált. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Megvettétek őket kilóra!)
Sok vizsgálat van folyamatban, és sok büntetőeljárás, és ezek a büntetőeljárások az ügyészség felügyelete alatt folynak. Mint ön kiválóan tudja, az ügyészség nem a kormány irányítása alatt működő szervezet, ebből következően nem értem azt a felvetését, hogy milyen politikai indíttatású és politikai alapú vizsgálatok vannak. (Dr. Áder János: És a rendőrség, az adóhatóság?)
Ön említést tett arról az őrizetbe vételről, ami ebben a Házban már többször szóba került, hogy egy kétgyermekes családanyát megmotoztak az őrizetbe vételkor. (Dr. Áder János: De hogyan!) Szeretném most is hangsúlyozni: az őrizetbe vételnél szabály a motozás. (Dr. Áder János: Nem igaz! A '95-ös BM-rendelet cáfolja! - Zaj.) Egyébként az illető hölgy az őrizetbe vétellel szemben panaszt nyújtott be (Dr. Kontrát Károly: Közveszélyes bűnözőknél szabály!), a motozással szemben nem élt panasszal. (Dr. Kontrát Károly: Azért, mert megfélemlítettétek! - Zaj a Fidesz soraiban.)
Keller László tevékenysége kapcsán kifejtettem egy héttel ezelőtt, hogy a tevékenysége nem kizárólag feljelentések gyártására irányul. Sajnos, valóban sok büntetőeljárás van folyamatban, ön máris kasszát csinált, frakcióvezető úr. Én és a kormány is szeretne az eljárások végén kasszát csinálni, egy olyan kasszát, aminek a végeredményeként, remélem, abból a sok elfolyt millióból és milliárdból valami visszakerül az ország kasszájába.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir