BERNÁTH ILDIKÓ

Full text search

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Tisztelt Veres Képviselő Úr! Engedje meg, hogy emlékeztessem önt arra a vitára, amit az előző költségvetési törvény elfogadása során a minimálbér témájában már lefolytattunk. Erre most nem kívánok visszatérni; de arra igen, hogy emlékeim szerint az önök padsoraiban ülő, akkor képviselők és egyben szakszervezeti vezetők milyen élesen tiltakoztak és kirohantak a minimálbér emelése ellen. Az volt a döntő érvük, hogy így ágazatok fognak tönkremenni, tömeges munkanélküliség lesz.
Ennek ellensúlyozására vezettük be a Munkaerő-piaci Alapon keresztül azt a bizonyos 15 milliárdos pályázati rendszert, amit a vállalkozók igénybe vettek. Nem 1,5 milliárd volt ez, tisztelt képviselő úr, hanem 15 milliárd forint volt, és júniusban már folyamatosan kifizetésre került. Ezt egyébként az a jegyzőkönyv is rögzíti, ami - mint említettem - a foglalkoztatási bizottság ellenőrzési albizottsága ülésén készült. Szívesen megküldöm önnek tanulmányozás céljából.
Egyébként pedig érdeklődéssel várom, hogy mindazokat az elképzeléseket, amelyek ebben a költségvetésben nincsenek meg, hogyan fogják azt a 300-400 ezer munkahelyet megteremteni, amit önök a választási programjukba, sőt mi több, a kormányprogramjukba is beletettek, ugyanis ennek még csak a nyomát sem sikerült felfedeznünk, sem a vállalkozók támogatásán keresztül, sem pedig a foglalkoztatáspolitikai célkitűzéseken keresztül.
Ha erre önöknek most van válasza, azt örömmel meghallgatom valamennyi társammal együtt. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir