DR. GÁL ZOLTÁN

Full text search

DR. GÁL ZOLTÁN
DR. GÁL ZOLTÁN (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Ékes József tisztelt képviselőtársamnak szeretnék válaszolni, már ami a rendőrök téli ruházatát illeti. Ha most cinikus lennék, képviselő úr, akkor azt is mondhatnám, hogy a rendőrnek már most föl kell vennie a téli ruházatát, bár az idő a szokásosnál kedvezőbb. De azt, hogy föl tudja-e venni most, 2002 végén a téli ruházatát, ne a 2002 májusában megalakult Medgyessy-kormányon tessék számon kérni, hanem azon a költségvetésen, amely a rendőrség 2002-es forrásait meghatározta. De nem akarok ezzel válaszolni az egyébként reális felvetésére. Biztosítani szeretném, hogy a 2003-as költségvetésben megvan a forrás a rendőrök téli ruházatára.
Bár, ha már a ruházatot szóba hozta, érdemes elolvasni az Állami Számvevőszéknek a Belügyminisztérium fejezetről ez év májusában befejezett vizsgálatáról szóló jegyzőkönyvet, amiből is kiderül, hogy a ruházati csere forrásai nem voltak teljesen tiszták a Belügyminisztériumban, sőt egyes vélemények szerint ez az egész ügy meglehetősen kétes módon bonyolódott le, beleértve a ruházatot előállító cégek kiválasztását és a ruházat minőségét is, de ez egy másik kérdés.
Azt hiszem, a lényeg az, hogy ennek a költségvetésnek - ha az idei nem is -, a kormánynak biztosítania kell és biztosítani is fogja, hogy minden rendőrnek legyen téli ruházata. A szolgálat ellátásának ez nem lehet akadálya. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir