DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Figyelmesen hallgattam, amit ön mondott. Az jutott az eszembe, hogy még fölülről nézvést megvolna az ország, Werbőczy-utódok toldozzák-foldozzák.
Föltéve, de meg nem engedve, hogy a makroszámok úgy vannak, ahogy ön mondja, nevezetesen: hozzájutnak az önkormányzatok az összességük szintjén a szükséges jövedelmekhez - föltéve, de meg nem engedve mondtam ezt -, én azt állítom, hogy a kistelepülések, azok, amelyek önhikiben dolgoznak már évek óta, és mindannyian botrányosnak tartjuk - önök is, mi is -, hogy milyen nagy számban kényszerülnek önhibájukon kívül forráshiányosnak lenni, ezeknek a száma meg fog nőni. Ön azt mondta, ez valóban így lehet, de kicsit óvatosabban fogalmazott, mint én, de hát nekem 49 kistelepülésem van, és nagyon jól tudom, hogy 4-től 16 millióig változik az iskola-, óvodafenntartóknál az a hiány, ami most jött létre ezáltal, amit ez a költségvetés adott.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ha igaz az, hogy makroszinten az ön által felvázolt számok kiadják a béremelés tömegét, akkor ez azt jelenti, hogy az önkormányzatok szűk részében tocsogni fognak a pénzben, míg másoknál tökéletesen kiszáradnak a források. Ne haragudjon, de ez falupusztítást jelent! És azt hiszem, hogy ez nem lehetne megengedhető.
Ha világosabb lenne, hogy ön mire gondolt, hogy milyen forrásból fogjuk kipótolni azokat, akik nyilvánvalóan ellehetetlenülnek, akkor tudunk érdemben beszélni a kérdésről.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir