JUHÁSZ FERENC

Full text search

JUHÁSZ FERENC
JUHÁSZ FERENC honvédelmi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Legalábbis kísérletet teszek rá, hogy válaszoljak, aztán ön majd el fogja dönteni, hogy ezt el tudja-e fogadni, vagy sem. Mindenekelőtt szeretném önöknek elmondani, hogy ezt a tévéműsort Magyarországon másfél-két és fél millió ember nézi. Mindenekelőtt szeretném önöknek elmondani, hogy a tévéműsor készítői felkérték a Magyar Honvédséget, hogy ebben a műsorban vállalna-e szerepet. A honvédelmi miniszter, ez esetben én, úgy döntöttem, hogy igen; egyszerűen azért, mert úgy gondoltam, hogy az a szereplés és az a lehetőség nem árt annak a honvédségnek, amelyet önök ránk hagytak, ellenben segít megismerni, hogy mi történik a honvédség környékén, milyen feladatokkal dolgozunk.
Az ön kérdéséből számomra nem derült ki igazából, hogy magával a show-val van-e problémája, vagy Makrai úrral, de szeretném tájékoztatni, hogy Makrai urat a szerkesztők választották ki az alapján, hogy nem is olyan régen egy másik tévécsatornában, amelyet még önök engedélyeztek, egy hasonló műsorban vett részt. Maga a személyiség, az egyéniség volt arra alkalmas, hogy szerepeltessék.
Befejezésül pedig tájékoztatásul szeretném önöknek elmondani, hogy ha mindezt figyelembe vesszük, akkor mintegy 80 perces reklámidőt kapott a Magyar Honvédség. (Derültség.) A 80 perces reklámidő forintosított változatát - a mosolygó uraknak szeretném majd ajánlani - számolják ki, egyébiránt egy közvélemény-kutatás is van, amelyet a Honvédelmi Minisztérium készíttetett, miután Simicskó képviselő úr már korábban beadta ezt a kérdést, és nyilatkozott. Nos, a lakosság 70 százaléka fogadta örömmel a katonák részvételét, és 79 százalékuk gondolta úgy, hogy inkább segített a Magyar Honvédség presztízsének, semmint ártott. Úgy gondolom, hogy azok, akik a Kis Újságban való szereplést nem tartották problémának, egy ilyen szituációban ne emeljék fel a szavukat.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir