DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Lendületes felszólalást hallhattunk - ezt egyébként a nyugati konferencia-szakirodalomban is úgy mondják, hogy blabla. Ugyanis a helyzet az, hogy ön elég erőteljesen csúsztat, amikor az említett 60 milliárdos konszolidáció címzettjeként a mezőgazdaságban valamilyen fokon érintetteket írja körül. Tisztelt Képviselő Úr! A mezőgazdasági termelőket érintette és érinti ez a bizonyos adósságkonszolidáció.
Természetesen az új típusú szövetkezetek is szóba hozhatók ebben a kategóriában, éspedig pontosan úgy, ahogy ön mondta, hogy mivel ezek zömében - hangsúlyozom, zömében - kereskedelemmel foglalkoznak, ezért nem tekintendők termelő típusú intézményeknek, márpedig ennek a rendezésnek a célja, még egyszer mondom, a termelők adóssággondjainak enyhítése volt.
Amiben Medgyasszay úr is lobbizott, kétségtelen, pont ebbe a kategóriába esik, vagyis kívül esik a törvény hatályán.
De egyébként úgy tudom, képviselő úr, hogy folyik ez a tehermentesítés, ha jól emlékszem, már ön is megkapta a fagykárra vonatkozó pénzt. Tehát ilyen értelemben azt gondolom, hogy ön személyes példájával is megnyugodhat abban, hogy a termelők - amennyiben ön valóban termelő - hozzájutnak ezekhez az adósságrendezési pénzekhez.
Egyébként mindenféle kárpótlás jellegű intézmény kiterjeszthető szinte tetszőleges horizontokra. Itt a költségvetés lehetőségei, illetve az államháztartás lehetőségei addig terjedtek, hogy azok, akik a földön dolgoznak, kapják meg azt az adósságkonszolidációs lehetőséget, amit végül is megkaptak, illetve részben kártalanítsuk őket az őket ért aszály-, illetve fagykárokért.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir