TÓTH FERENC

Full text search

TÓTH FERENC
TÓTH FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! A magyar társadalom, ha akarja, ha nem, egyre inkább a való világban él, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy már a sajtó nyújt segítséget ahhoz, hogy a mind kuszálódó való világ tényei, a képzelet segítségével, rendben álljanak össze. Íme, a való világ meséje:
Néhány héttel ezelőtt egy ügyvéd kopogtatott az állami tulajdonú Defend Kft. új ügyvezetőjének ajtaján. Az illető megállt az ajtóban és bemutatkozott: Eörsi Mátyás vagyok, a szabad demokraták parlamenti képviselője. Majd így folytatta: nemrég hitelrontás miatt elmarasztalt a bíróság első fokon abban a személyiségi jogi perben, amelyet az ön cége indított ellenem. A határozat szerint közleményben kell elismernem a jogsértést, és még 800 ezer forint kártérítést is kell fizetnem. Ezért nagyon szeretném, ha a Defend Kft. jogi képviselője visszavonná az ellenem benyújtott keresetét.
A Defend ügyvezetője ránézett a vagyont érő öltönyben feszítő, lehengerlő stílusú emberre (Derültség.), majd azt válaszolta: no de kedves uram, ezt az ügyet napokon belül másodfokon is tárgyalják! Kínos lenne ezt a keresetet most visszavonni, és különben sem tehetek ilyet egy állami tulajdonú cég rovására, amelyet ön erkölcsi és anyagi értelemben megkárosított. Az ügyvéd újra megszólalt: azt hiszem, nem értette meg, amit mondtam, megismétlem: Eörsi Mátyás vagyok, az SZDSZ parlamenti képviselője, Kuncze Gábor és Medgyessy Péter jó barátja. (Derültség a Fidesz padsoraiból.) Ja, az más! (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Vagy Bauer!)
Eddig a történet. Ami cáfolhatatlan tény, hogy a Defend Kft. a keresetét, amelyet első fokon megnyert Eörsivel szemben, azt a másodfokú tárgyaláson, teljesen váratlanul, visszavonta. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Szégyen!) A kereset visszavonása sem jogilag, sem gazdaságilag nem indokolható, hiszen a cég sikeresen érvényesíthette volna a hitelrontásból adódó erkölcsi és gazdasági követeléseit Eörsi Mátyással szemben. (Folyamatos zaj.)
Tisztelt Miniszter Úr! A Defend Kft. áttételesen a Miniszterelnöki Hivatal felügyelete alá tartozik. Ezért tudni szeretném, kért-e ön magyarázatot a Defend vezetőjétől arra, hogy a rábízott állami vagyont az anyagi és erkölcsi károkozáskor miért nem védte meg. Kinek az utasítására kellett Eörsi Mátyás felelősségre vonását az utolsó pillanatban megakadályozni? Felmerült-e önben, miniszter úr, a korrupció gyanúja akkor, amikor Eörsi Mátyás részére 800 ezer forintról mondott le a Defend? (Zaj a Fidesz padsoraiból.) És végül, árulja el nekünk, miniszter úr, folytak-e előzetes megbeszélések az Eörsi képviselő zsebében maradó 800 ezer forint sorsáról.
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban. - Közbeszólások ugyanonnan: Hogyne! - Botrány!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir