DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én úgy közelíteném meg a büntető törvénykönyvnek ezt a módosítását, hogy először is feltenném a kérdést: mit üzen a büntető törvénykönyv módosítása a kábítószer terjesztőinek? Ugyanis ha elolvassuk a büntető törvénykönyvnek ezt a szakaszát, számomra ez egyértelmű üzenet, és sajnos nemcsak számomra, hanem nagyon sok ember számára azt az üzenetet tükrözi - a 21. §-ról beszélek -, hogy a kábítószer-terjesztők sokkal inkább menjenek be a közintézmények, iskolák területére, hiszen ott nem rendeli büntetni a büntető törvénykönyv az ő cselekedetüket. Sokkal inkább védelmet jelent ez a számukra, mint ha ugyanezt az oktatási, köznevelési, közművelődési, közjóléti intézmény előtti közterületen végzik.
Én azt gondolom, hogy óriási a felelősségünk: valamennyiünk felelőssége a gyermekeink védelme. Úgy ítélem meg, hogy a kormánypárti felszólalások - amilyet az előbb Szabó képviselő úrtól is hallottunk - teljes mértékben eltávolodnak attól a hatalmas felelősségtől és problémától, ami a büntető törvénykönyv módosításából kiolvasható.
Mindenképpen felhívom a figyelmet arra, hogy a tájékoztatási kötelezettséget is elmulasztották, hiszen a törvénykönyv átveszi a "csekély" és a "jelentős mennyiség" kifejezéseket, de miután azt mondja, hogy a diákok számára a kábítószer csekély mennyiségű fogyasztása nem büntethető, nem mondja meg, mi a csekély mennyiség. Tudja azt a jogász, a jogot végzett ember, hiszen erre vonatkozó jogszabályok hatályosan érvényben vannak; viszont nem tudja a diák, és ezek a hatályos jogszabályok nemcsak a lágy drogokra, hanem a kemény drogokra is a csekély mennyiséget tartalmazzák. Óriási a veszély abban, hogy ki fogják próbálni! És tessék megkérdezni az orvos szakértőket: azt mondják, hogy egyetlen kábítószeres cigaretta már függőséget okozhat.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir