DR. SZABÓ ERIKA

Full text search

DR. SZABÓ ERIKA
DR. SZABÓ ERIKA (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Nem véletlenül tértem ki a felszólalásomban arra a kérdéskörre, hogy vajon a kormánypárti képviselők és a törvényjavaslat előkészítői tudják-e, hogy milyen súlyú kérdésről van szó; ezekből a hozzászólásokból azt látom, hogy nem mindenki tudja, milyen súlyú kérdésről van szó.
A kábítószer-fogyasztás, a kábítószerre való rászokás nem gyerekcsíny, ezt nem lehet így kezelni, iskolában sem! Nem hasonlítható össze semmilyen más veszéllyel, ami a gyerekekre tizenéves korban leselkedik, és tudni kellene azt is, hogy valóban, az egyszeri kipróbálás függőséget okozhat. Beszéltem orvos szakértőkkel ebben a kérdésben, akik elmondták, hogy olyan nincs, tisztelt képviselőtársaim, hogy leszoktatnak valakit a kábítószerről. Aki függővé vált, azt legfeljebb mentesíteni lehet, olyan helyzetbe lehet hozni a szervezetét, hogy ne kívánja tovább, de ugyanúgy, ahogy a súlyos alkoholbetegek egy életen át alkoholisták maradnak, a kábítószerrel is ugyanez a helyzet - tehát nagyon nagy a veszély! Azok a gyerekek, akik tizenévesen nem tudva, hogy éppen mit próbálnak ki, vagy milyen veszélyt jelent ez a számukra, olyan veszélyt zúdítanak magukra, ami az egész életesélyüket, kilátásukat - milyen szót is használjak? - tönkreteszi. Nem biztos, hogy családot fog tudni alapítani, mert lehet, hogy addigra már a kábítószerbe belehal. Tehát ez egy súlyos kérdés.
Ennek megfelelő volt az én felszólalásom, és ezért hívtam fel a figyelmét mindenkinek, aki gyermeket nevel, akinek unokája van, arra, hogy akadályozzák meg ezt a veszélyt. Ha önökben nincs annyi belátás, de én még bízom benne, hogy visszavonják a törvényjavaslat ezen rendelkezéseit, akkor legalább a társadalom lépjen fel, hogy megakadályozhassuk.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir