LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Miért tartunk a szigortól? Miért vesszük úgy, hogy ez nem társadalmi érdek? Miért mondjuk azt, hogy a cannabisszármazékoktól nem lesznek függők a gyerekek? Miért mondjuk, illetve mondják a kormánypárti képviselők azt, hogy ha a fenyegetettség, a büntetéstől való fenyegetettség lecsökken, akkor csökkenni fog a kábítószernek a gyerekek körül való előfordulása?
(13.30)
Engedjék meg, hogy néhány gondolatot idézzek Zacher Gábortól, és hallgassunk meg a sorokon keresztül egy valóban hozzáértő embert, és ne Szabó képviselő úrtól kelljen tájékozódnunk arról, hogy milyen hatása van a kábítószernek, vagy milyen nem.
Azt mondja a szakember: "A gátlásokkal küzdő kamasz ahhoz, hogy felszabadultan viselkedjen, jól érezze magát, gyakran nyúl, fordul a füves cigarettához. Természetesen az első füves cigi elszívásakor jelentkezhet pánikroham, magas vérnyomás, szapora szívműködés, amely miatt a buliból kórházban eltöltött éjszaka lesz. Ha azonban jó élményekkel kerül ki ebből a találkozásból, ez ösztönözheti őt arra, hogy rendszeresen használja az anyagot."
Tisztelt Képviselő Úr! Ezt írja a szakember, Magyarország egyik legismertebb drogos szakembere. Márpedig ha ő azt mondja, hogy kialakulhat függőség pszichésen, akkor ezt ne kérdőjelezzük meg. Úgy gondolom, hogy mi, szülők sokkal nyugodtabban engedhetjük el a gyerekeket az iskolába, ha megvan a fenyegetettségük azoknak, akik buliból, virtuskodásból hajlamosak arra, hogy rossz útra térítsék a többieket.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir