SZÍJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZÍJJÁRTÓ PÉTER
SZÍJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Érdekesnek tartom azt, hogy amikor a Btk. kábítószerrel való visszaélésről szóló passzusairól szóló vita folyik, akkor kormánypárti képviselőtársaink meglehetősen agresszívan nyilvánulnak meg minden egyes ellenzéki állásponttal kapcsolatban.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem kellene ezt az ügyet a szimbolikus politizálás részévé süllyeszteni. (Dr. Szabó Zoltán: Ez az!) Itt fiatalokról, itt emberekről, itt családokról van szó. Azonban nem az ő érdekükben szeretnék módosítani a törvényt, tisztelt képviselőtársaim, hanem a drogdílerek érdekében szeretnék módosítani a törvényt. Ha önök elolvassák a törvényt, és a kedves Zuschlag János képviselőtársam is elolvassa a törvényt, akkor nem mondja azt, hogy ez a törvénymódosítás a családok és a fiatalok érdekében van, mert nem így van.
Tisztelt kormánypárti Képviselőtársaim! Önök a három évvel ezelőtti Btk.-módosítással kapcsolatos bosszújukat akarják most kitölteni. (Zaj. - Dr. Szabó Zoltán: Ugyan már!) Ez így van! Elvitatják azokat az eredményeket, amelyeket ez a '99-es Btk.-módosítás hozott. (Dr. Szabó Zoltán: Azért, mert nem hozott!)
Tisztelt Képviselőtársaim! Hogy ne hivatkozzak hitelesebb forrásra, mint az ENSZ jelentésére: olvasták önök az ENSZ jelentését? Egyértelmű megállapítások vannak benne, hogy Magyarországon abszolút pozitív folyamatok indultak el a droggal való visszaélés területén. Az ENSZ-jelentés egyértelműen megállapítja, hogy míg Közép-Európa más államaiban földcsuszamlásszerűen nőtt meg a drogot használók, a drogra rászokók száma, addig Magyarországon ez a folyamat egyértelműen lassuló tendenciát mutat. Kell-e ennél hitelesebb forrás, tisztelt képviselőtársaim? Kell-e ennél biztatóbb eredmény?
És még egy: önök rendkívül gyakran használják azt a kifejezést - úgy látszik, hogy szeretik -, hogy zéró tolerancia. Azt gondolom, tisztelt képviselőtársaim, hogy ha egy törvény ezen az elven nyugszik, akkor három év alatt nem hat bebörtönzés történik, hanem annál jóval több. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir