DR. CSEHÁK JUDIT

Full text search

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A képviselő úr hozzászólásában igazán nem volt tetten érhető és beazonosítható, hogy melyik kormányhoz is intézte a szavait. Vajon az előzőkhöz, a kilencvenes évtized korábbi kormányaihoz, akik jelentős mértékben hozzájárultak a magyar mezőgazdaság általános ellehetetlenüléséhez, versenyképtelenné válásához, a gazdáknak, az új földtulajdonosoknak tett beváltatlan ígéretekhez, a kárpótlásijegy-osztáshoz és sok-sok szerencsétlen, nincstelen mezőgazdasági dolgozó egyedül maradásához?
El kell hogy mondjam önnek, mást sem tapasztalok a kormányomban és a gazdasági kabinetben, ahol magam a szociálpolitika és az egészségügy ügyeinek gazdasági képviselete mellett megfigyelhetem és láthatom a jelenlegi agrárminiszter, Németh Imre munkáját, mint azt, hogy napról napra, minden alkalommal mindent megtesz azért, hogy mindazok az emberek, akik a korábbi években és az elmúlt négy évben is megoldatlanul maradtak olyan élethelyzetekben, amelyekben valóban közös kormányzati felelősséggel lehet csak a dolgaikat rendezni; azt gondolom, hogy önöknek, valamennyiüknek értékelniük kellene ezt a törekvést és ezt a munkát, mert a magyar szociálpolitikánál talán csak a magyar agrárgazdaság kapott többet ebben az évben, és a jövő évben is az agrárgazdaság fejlesztésére és az EU-versenyképesség megteremtésére talán a szociálpolitikánál az agrárgazdaság kiadásaira és feltételeinek javítására fog általam is helyeselhetően többet fordítani a kormány.
Magam egyetértek azzal, igen, hogy a vidéken élők, a kisjövedelemből élők, az alacsony jövedelmű, idős emberek biztonságát segíteni kell, éppen azért, mert a szociálpolitika ellátottjai lesznek belőlük akkor, ha ezek a kérdések nem kerülnek megoldásra.
Ezért több felelősséggel kellene önöknek az elmúlt időszakot mérlegelniük, több segítőkészséggel javítani a megoldást, és ahelyett, hogy a feszültségeket generálják, több javaslattal és több felelősséggel kellene hozzájárulniuk a közösen kimunkálandó javaslatokhoz és az érdemi megoldásokhoz.
Köszönöm. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir