ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselőtársaim! A házbizottság múlt csütörtöki ülésén nem alakult ki teljes egyetértés a Házszabálytól való eltérés kérdésében, ezért a Házszabály 26. § (3) bekezdésében biztosított jogkörömben eljárva teszem meg javaslataimat.
A T/945/7. számon előterjesztett indítványomban azt kezdeményeztem, hogy az Országgyűlés az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról szóló T/945. számú törvényjavaslat tárgyalása során úgy térjen el a Házszabálytól, hogy az általános vita lezárását követően a módosító javaslatok benyújtására az A-változat értelmében 2002. október 7-én, azaz hétfőn 12 óráig, illetve a B-változat értelmében 2002. október 4-én, azaz pénteken 14 óráig legyen lehetőség.
Tisztelt Képviselőtársaim! A két változatról külön-külön dönt az Országgyűlés, előtte azonban a Házszabály szerint képviselőcsoportonként legfeljebb egy képviselő felszólalhat. Kérdezem önöket, kívánnak-e ezzel a felszólalási lehetőséggel élni. (Nincs jelentkező.) Nem kívánnak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Határozathozatalunk következik. Felhívom a képviselőtársaim figyelmét arra, hogy a Házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy az imént ismertetett javaslat A-változatának megfelelően eltér-e a Házszabálytól annak érdekében, hogy a módosító javaslatok benyújtására 2002. október 7-én 12 óráig legyen lehetőség. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 163 igen szavazattal, 187 nem szavazattal, 3 tartózkodás mellett a Házszabálytól való eltérés A-változatát nem fogadta el.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy az imént ismertetett javaslat B-változatának megfelelően eltér-e a Házszabálytól annak érdekében, hogy a módosító javaslatok benyújtására 2002. október 4-én 14 óráig legyen lehetőség. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 353 igen szavazat, 3 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a Házszabálytól való eltérést B-változat szerint elfogadta.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir