IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Államtitkár Úr! Képviselőtársaim! Szakács Imre képviselőtársammal módosító indítványokat nyújtottunk be, amely módosító indítványok egyetlenegy kérdéskört taglalnak, ez pedig az, hogy a tíz évvel ezelőtt elért módosítást, tehát az anyakönyvezésnek a módosítását tartsuk fenn, nevezetesen, hogy szerepelhessen az anyakönyvekben a származási hely, ami talán egy kicsit félreérthető kifejezés, mégis azt gondolom, hogy nagyon sokat jelenthet a vidék emberei számára.
Ma már teljesen természetes mód, hogy az emberek kórházakban születnek, és kórházak bizony, csak a nagyobb településeken vannak. Így amikor az anyakönyvet a kezünkbe vesszük, akkor sokaknak magyarázkodnia kell, amikor az van beleírva, hogy születési helye Budapest vagy Székesfehérvár, vagy akár Sopron, Kapuvár, és magyaráznia kell, hogy ő nem onnan származik egyébként, csak ott született, hanem vidékről származik, Pusztacsaládról, Csapodról, Fertőhomokról, vagy mondhatnám a többi települést is.
(15.40)
Úgy hiszem, hogy az egyén számára nagyon fontos azonosítási, tudati pont az, ha megtartjuk annak a lehetőségét, hogy papírja legyen arról, ahol életét elkezdte.
Reményeim szerint majd sok ember jön még vidékről, akikre a későbbiekben a magyar nemzet büszke lehet, olyan emberek, akik világhírnévre is szert tehetnek, és akkor bizony nagyon jó, ha tudjuk, hogy hol született, és azt nem kell utána keresnünk, és ezt a születési helyet nem a kórház alapján állapítjuk meg, hanem annak alapján, ahol az ember valójában elkezdte a földi életét.
Ezért nyújtottuk be ezeket a módosító indítványokat, hogy ezt a lehetőséget fenntartsuk, és úgy néz ki, hogy támogatást is kaptak. Szeretném megköszönni az előterjesztőnek is a támogatást, és szeretném megköszönni az emberi jogi bizottság támogatását is. Remélem, hogy a későbbiek folyamán ezek a módosító indítványok ugyanilyen támogatást kapnak, és megmaradhat a tíz évvel ezelőtti változtatás, azaz az anyakönyvi kivonatban szerepelhet az a településnév is, amire az ember azt mondja, hogy odavalósi vagyok.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir