BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Kedves Képviselőtársam! A kérdéseire a következő válaszokat adom, de mielőtt ezt megtenném, engedje meg, hogy egy-két szót szóljak a Magyar Posta helyzetéről, annál is inkább, mert a Magyar Posta valóban nincs könnyű helyzetben, az üzemi veszteség már 2001-ben is tetemes, 4,5 milliárd forintos volt. A 2002-es veszteség várhatóan, amennyire ezt az első féléves mérlegek alapján meg tudjuk ítélni, mintegy 6,5 milliárd forintra fog rúgni.
Ezek után engedje meg, hogy megpróbáljak röviden válaszolni a feltett kérdéseire. Milyen módon kívánjuk megállítani az állami pénzek szórását? Akármilyen meglepő is, legelőször azzal, hogy egy komoly tervező gyakorlatot kívánunk bevezetni a Magyar Postában, akármilyen meglepő is, 2001-ben és 2002-ben a Magyar Posta elfogadott üzleti tervvel csak júniustól, az év felétől rendelkezett, és ez szerintem példátlan. Az új vezetés elsődleges céljának tekintette, hogy a 2003. évi üzleti tervet 2004. évi kitekintéssel már 2002 októberében az igazgatóság elé terjessze. Hatástanulmányok és belső szakmai egyeztetések eredményeképpen azok a már elindított megrendelések leállításra kerültek, amelyeknek felhasználóival a társaság nem rendelkezett szerződésekkel, mert erre is bőven van példa.
Felszámolja-e a Posta a felesleges üzletágakat? Mivel elmondtam, hogy az ez évi várható veszteség mekkora lesz, ebből sajnos következik, hogy erre szükség lesz.
(12.40)
Ennek következtében a Magyar Posta Rt. a sporttevékenységek szponzorálásától is el kell hogy álljon, valamint a veszteséges leányvállalatok tőkepótlását, finanszírozási igényeit tovább kell viselnie. Ezért megindult a leányvállalatok közül a Tetra, a Hírép és a Logért végelszámolása, a múlt héten pedig nyilvános pályázat keretében elkezdődött az utazási iroda értékesítése is. Ezekre a lépésekre sajnos szükség van.
Végezetül sajnos röviden tudok válaszolni arra a kérdésre, hogy a Fidesz kifizette-e a tartozásait: mind a mai napig nem.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir