DR. SZAKÁCS IMRE

Full text search

DR. SZAKÁCS IMRE
DR. SZAKÁCS IMRE, az ifjúsági és sportbizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az ifjúsági és sportbizottság szeptember 30-án megtárgyalta az egyszerűsített vállalkozói adóról szóló törvényjavaslatot. Már az ülés elején felmerült kisebbségi véleményként és javaslatra, hogy vegyük le a napirendről ennek a törvényjavaslatnak a megtárgyalását, hiszen a Magyar Köztársaság parlamentjének történetében példátlan módon rendkívül rövid idő állt elő az előterjesztés kézhezvétele és a kialakított vélemények közlése között. A többség azonban ezt nem támogatta.
Kisebbségi véleményként a bizottság ülésén elhangzott, hogy mind a Fidesz-Magyar Polgári Párt, mind pedig a Demokrata Fórum bizottsági képviselői támogatnak minden olyan kezdeményezést, amely a magyar kisvállalkozók segítését, támogatását célozza, legyen az a hitelhez jutás kedvezménye, a különböző beruházási, fejlesztési támogatások vagy akár a számlarendnek és a különböző adminisztrációs terheknek a csökkentése. Ugyanakkor elhangzott, hogy ez a törvényjavaslat azt a célt, amit a preambulum megfogalmaz, nem valószínű, hogy betölti.
Kisebbségi véleményként fogalmazódott meg továbbá, hogy éles ellentét van a Magyar Szocialista Párt választási ígéretei - ami milliós nagyságrendű vállalkozókról szól, akiknek különböző kedvezményeket nyújtanak - és a mostani egyszerűsített vállalkozói adóval érintett vállalkozói kör létszáma között, hiszen a Pénzügyminisztérium képviselője szerint is a legjobb esetben 100 ezer, de inkább csak 70-80 ezer vállalkozót érint. Kisebbségi véleményként elhangzott, hogy talán a 15 millió forintos határ az, amelyet emelni kellene, és így bővíteni az ebbe a körbe bevonható vállalkozóknak a körét.
A kérdésre adott válasz alapján - tehát a Pénzügyminisztérium képviselője által adott válasz alapján - kiderült, hogy igazán a bizottság hatáskörébe tartozó sport- és ifjúsági területen lévő kisvállalkozásoknak a körét kevésbé érinti az egyszerűsített vállalkozói adó. Pontosabban, akik a generális szabályokba beleférnek ezen a területen működő vállalkozóként, azok, ha akarják, igénybe veszik, de semmi olyasmi nincs a mostani előterjesztésben, ami célzottan a sport területén levő kisvállalkozásokat vagy a különböző ifjúsági célú rendezvényeket szervező kisvállalkozásokat támogatná.
Ezeknek a véleményeknek az összegzése után az ifjúsági és sportbizottság 11-10 arányban alkalmasnak tartotta, tehát többségi véleménnyel általános vitára ajánlotta a Háznak a törvényjavaslatot.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir