DR. HORVÁTH ZSOLT

Full text search

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő úr, elnézést kérek azért, amit mondok. Aki itt már néhány éve követi a munkámat, tudja, nem szeretek ilyet mondani: sértegetéssel nem megyünk semmire. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Mögötted, onnan jött!) Nagyon kérem önt, ne tegye!
De túl ezen ennél még van egy nagyobb baj is. Hogy sikerült az egész Országgyűlés egy bizottsága kivételével minden képviselőt dilettánsnak neveznie, ennél van egy nagyobb baj is... (Közbeszólás az MSZP soraiból: Önök tették!) Nem, semmi ilyet nem tettünk. Figyeljen oda figyelmesen mindarra, ami elhangzik, ha kell, akkor olvassa újra a jegyzőkönyvet, erre kérem.
De ennél van egy sokkal nagyobb baj. Elveszi a kedvét mindazoknak a laikusoknak, akik nem környezetvédő szakemberek vagyunk, hanem csak szeretnénk tenni valamit azért, hogy egészségesebb környezetben éljünk; elveszi a kedvünket.
(20.50)
Arra kérem, ezt ne tegye! Ezt ne tegye, ez ugyanis sokkal többet árt annál, mintha egy kevésbé jó döntésnél nyomja meg az igen gombot. Mert ha az ország kedvét veszi el attól, hogy egészségesebb környezetben éljünk, akkor a jövőnket veszi el.
A szárazelemekre visszatérve: én csak azt fogalmaztam meg, tudja, nekem van egy 20 hónapos kisfiam, nem jár még iskolába, azért lakom Budapesten, mert képviselő vagyok; és ha már itt élünk, itt is szeretném nem a szemétbe dobni az elemet, de nem jutott el hozzám semmilyen tájékoztatás, hogy én ezt hogyan tehetném meg, vagy hova tegyem. Négy év alatt nem jutott el semmi hozzám. Én csak erre a problémára szerettem volna a figyelmet felhívni.
És ha már itt tartunk, akkor talán arra is, hogy szép az anyagban ez a 14 sor, ami arról szól, hogy segítenek nekem, de ha esetleg megmondanák, hogy milyen mosóport vásároljunk, melyik az, amelyik jó a környezetnek, melyik az, amelyik nem jó a környezetnek; ha megmondanák, hogy milyen csomagolóanyagban lévő terméket vásároljunk, nekem laikusnak, fogyasztónak, aki bemegyek az üzletbe, akkor ez segítség lenne. Én jelen pillanatban nem látom azt, hogy ez Magyarországon (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) üzemelne. Egyébként éltem egy évet az Egyesült Államokban - ott ez működik. Tehát én nem a levegőből találtam ki mindazt, amit most mondok - ott ez működik, ott ez megtalálható. Én csak szeretném, ha itt is így lenne.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir