DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Kedves Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A termékdíjrendszer megváltoztatása az előző kormányzati időszakra esett. Bizony, ha hiba történik, akkor ugyan mutogathatunk vissza, és természetesen pártokba tömörült politikusoknak megvan a kollektív felelőssége az adott időszak döntéseiért, ám mégis én azt gondolom, hogy ha javítani lehet a kialakult helyzeten, akkor az újonnan érkezőknek az ország érdekében meg kell tenni a változtatásokat, majd a cselekedeteikért a későbbiek során kisebb vagy nagyobb mértékben vállalni a felelősséget.
Akkor, amikor a termékdíjrendelet módosítása bekövetkezett, előállt az a helyzet, hogy nagyon sok érdekelt cég inkább azt a lehetőséget választja, hogy nem a termékdíj befizetésével járul hozzá a környezetvédelem pénzügyi alapjaihoz, hanem önmaga vállalja majd, hogy újrahasznosít, begyűjt, feldolgoz.
Kóródi Mária miniszter asszony arra való hivatkozással, hogy áttekinti ezt a rendeletet, gátat vet a hulladékmennyiség növekedésének, vállalást tett a nyilvánosság előtt. Ez az előttünk lévő országos hulladékgazdálkodási terv nem hat abba az irányba, hogy a hulladékmennyiség keletkezzen. Ha a tisztelt magyar választópolgár, állampolgár bemegy a boltba, és vásárolni kíván üdítőitalokat, nagyon sokszor szembetalálja magát azzal a helyzettel, hogy nincs visszaváltható csomagolásba töltött. Amennyiben a miniszter asszony ezt a tervet támogatja (Az elnök jelzi az idő leteltét.), ellentmond azon előzetes kijelentésének, hogy a hulladékok visszaszorítására törekszik ebben a hazában. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir