DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Kedves Elnök Úr! Kedves Miniszter Asszony! Kedves Államtitkár Úr! Az emberek egy része ebben a hazában talán hallgatja ezt a beszélgetést, és teljesen értetlenül áll az előtt, ami itt elhangzik.
Az Európai Unió prioritási listája a következő. Első helyen jogszabályokkal és pénzzel az Európai Unió a hulladékmennyiség csökkentését támogatja. A második helyen, ha még keletkezett hulladék - márpedig keletkezik -, akkor az újrahasznosítást, reciklálást, feldolgozást; erre ad pénzt, ilyen jogszabályokat alkot. A harmadik helyen, ha még mindig marad hulladék - márpedig marad, az élet már csak ilyen -, a fizikai, kémiai eljárásokkal történő semlegesítést támogatja pénzzel és jogszabályokkal. A negyedik helyen esetleg - de csak esetleg - az égetést, és az ötödik helyen egyáltalán nem támogatja a lerakást.
Senki ne legyen büszke ebben a hazában, akármilyen politikai pártnak a támogatója, akárki legyen, idős vagy fiatal, ha arról hall számadatokat, hogy milyen mértékben raknak le - raktak és raknak le - hulladékot Magyarországon, ugyanis ez az egész vita arról szól, hogy az elkövetkezendő időszakban mi fog történni hulladékos területen úgy, hogy az emberek életét mennyiben befolyásolja és határozza meg, és a legvégén mennyit fognak fizetni, ha betelnek a szeméttelepek, mert újabb és újabb hulladékhullám önti el az országot! Hogyan? Úgy, hogy megvesszük az üdítőitalt, úgy, hogy megvesszük a Tetra Pak dobozokat, abból elfogyasztjuk az üdítőt; úgy, hogy az olajat elhasználjuk, és eldobjuk a csomagolóanyagot, amely a szeméttelepeket betölti, és ezek után viszont a költségeket az embereknek kell kifizetni. Erről szól ez a vita!

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir