DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Számos értékes gondolat hangzott el ebben a vitában mindkét oldalról, de azt gondolom, Pap János képviselőtársamnak az előbbiekben elhangzott beszéde messze kiemelkedik valamennyi közül. Csak gratulálok ehhez, nem sokat lehet hozzátenni, mert olyan szakmaisággal fogalmazódott meg, ami megdönthetetlen, és igazából mérce ma este mindnyájunk számára.
Mégis bátorkodom egy kicsiny elemmel kiegészíteni az elmondott gondolatait, hogy van egy téveszme Magyarországon: ez nevezetesen arról szól, hogy mi, magyarok képtelenek vagyunk szelektíven gyűjteni a hulladékot. Aztán láss csodát, egy-egy honfitársunk külföldre kerül, kap egy munkavállalási engedélyt, vagy tanul külföldön, és egyik éjszakáról a másikra olyan szelektíven gyűjti a hulladékot, hogy csak na.
Ugyanis ha a körülmények nem megfelelőek, ha nem kényelmes megtenni a dolgot, ha nem egyszerű és nem éri meg, akkor az emberek nem fogják megcsinálni. Mint ahogy az MDF-es képviselőtársunk részéről is elhangzott, ha azt látják, hogy ők ugyan gyűjtötték külön, majd összeborogatják a kamion platóján, vagy a kukáskocsi elviszi, vagy netalán még szelektíven áll Orosháza határában a szeméttelepen, ahol én láttam, a nagy üveghegy, a nagy vashegy, a nagy papírhegy és a műanyag, ugyanakkor nincs újrahasznosítás, mert egyetlenegy cégnek nem éri meg Magyarországon a szelektíven gyűjtött hulladékból másodnyersanyagot előállítani, akkor senki, és bocsássanak meg a pórias kifejezésért: a kutya nem fogja csinálni. Az egyik oldalon nem éri meg, a másik oldalon nem kényelmes.
A lakosság ösztönzése kellene ezen terv kapcsán is, és hogy a szelektív hulladékgyűjtés irányába vezető jogszabályok megfelelő módon készüljenek el. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir