DR. KÓRÓDI MÁRIA

Full text search

DR. KÓRÓDI MÁRIA
DR. KÓRÓDI MÁRIA környezetvédelmi és vízügyi miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Nem szívesen élek azzal az előjogommal, hogy miniszterként menet közben is hozzászólhatok, hiszen rengeteg alkalmam lesz, de legalább kettő alapos, amikor az itt felvetett dolgokra részletesen is válaszolni tudok.
Egyetlenegy dolog miatt kérek most már szót, azért, mert rendszeresen összekevernek itt két szabályozást: a hulladékgazdálkodási törvényt és ezt az országos hulladékgazdálkodási tervet. A hulladékgazdálkodási törvény elfogadását valóban nem támogattam. Magam bejelentettem, és a következő időszakban készülök is arra, hogy azokkal a szakemberekkel, akik a minisztériumnál dolgoznak, ezt a hulladékgazdálkodási törvényt felülvizsgáljuk.
Az elmúlt négy hónapban erre nagyon sok ok miatt nem volt idő. Többek között azért nem volt rá idő, mert nekem most abban a beszorított helyzetben, amit az önök által elfogadott hulladékgazdálkodási terv teremtett, és abban a beszorított helyzetben, amiben nem teljesítették az Európai Unió elvárását az országos hulladékgazdálkodási terv elfogadására, erre kellett azt a megoldást találnom, amit egyedül lehetségesnek lehet elfogadni, ha az ember felelősen gondolkozik az uniós csatlakozásról.
Tisztelt Képviselő Úr! Örömmel néztem, hogy hogyan is olvasta fel ugyanazt a beszédet, amit már elmondott a bizottság ülésén is. Csak ott azt mondta, hogy én kitörő, sikongó lelkesedéssel tapsoltam, amikor ön javasolta. Nem emlékszem, hogy bármikor az ön beszédei alatt sikongó lelkesedést tudtam volna tanúsítani; bár egyetértettünk akkor abban, hogy az a törvény nem jó, ebben ma is egyetértünk. De az a különbség a két javaslat között, amikor én is meg ön is arra gondoltunk, hogy talán egy sokkal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) jobb hulladékgazdálkodási törvényt lehetne csinálni, hogy annak megvolt a reális alapja.
Amikor ön most azt javasolja, hogy vonjuk vissza az országos hulladékgazdálkodási tervet, akkor nem tesz mást, mint az uniós csatlakozásunkat, az országjelentést veszélyezteti egy olyan anyag alapján, amit még az önök kormánya készített elő (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), és amiben lehet, hogy ma még vannak elírások. Lehet, hogy vannak benne (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) pontatlanságok. Lehet, hogy van benne néhány olyan kérdés, amit érdemes még a mostani vita során is módosítani. Ezeket elfogadjuk...

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir