DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Miniszter asszony, ne vonja vissza ezt az országgyűlési határozati javaslatot. Azt tapasztalom, és megerősítem azt az észrevételét a miniszter asszonynak, hogy Illés képviselőtársam a bizottsági főpróba után egy jóval szűkebb nyilvánosság előtt itt, a plenáris ülésen is megismételte mondandóját; de ott kapott választ is a felvetődő kérdéseire.
Többek között kapott arra a kérdésére is választ, hogy hogy is van ez a kormányrendelet. Felhívom képviselőtársaim szíves figyelmét arra, hogy amit most Illés úr számon kér, hogy a kormány nem hozta meg, az egy olyan nonszensz helyzetet teremtene, hogy a kormány hoz egy olyan rendeletet, ami alapján majd az Országgyűlés törvényt hoz. Nem, az előírás úgy szól, hogy a hulladékgazdálkodási tervezés tartalmi követelményeit a kormány rendeletben határozza meg, teljesen nyilvánvalóan az országos hulladékgazdálkodási terv elfogadását követően - mint ahogy ez elhangzott ott is.
Őszintén szólva, megkérem szíves mindnyájukat ott, a szemközti oldalon, hogy most már döntsék el, hogy miért is nem szeretik ezt az országos hulladékgazdálkodási tervet. Illés úr szerint nem dolgozták át. Illés úr egy másik soron elmondott gondolata szerint átdolgozták. Pap úr szerint átdolgozták. Turi-Kovács úr szerint is átdolgozták. Egyikük szerint van benne határidő, ez a baj. A másikuk szerint az a baj, hogy nincsen benne határidő. Azt gondolom, hogy mindez együttesen nem lehet igaz. Sokkal inkább arra gondolok, hogy jobb híján ezeket elő kellett kapni annak érdekében, hogy megjelenítsék magukat.
Én azt gondolom azonban, hogy nem a megjelenítés a fontos, és nem is az, hogy most az Európai Unió ilyen-olyan - még ha még oly fontos - emberei hogyan nyilatkoznak egyik-másik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) tanácskozáson; sokkal inkább az, hogy vágjunk bele a hulladékgazdálkodás remélt jobb időszakába.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
(21.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir