DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Most akkor melyiket higgyem el? Azt, amit most mondott, hogy nincs átdolgozva, vagy azt, amit leírt, amikor azt mondja: a jelen előterjesztéshez mellékelt, elfogadásra ajánlott átfogó OHT az előző javaslat átdolgozott... - (Dr. Kis Zoltán: nem kellene egy kis Cavintont szedni, János?) Kis Zoltán is kap szót, nem tudom, miért az enyémbe beszél bele rendre -, az első kidolgozás megkezdése óta eltelt csaknem két év változásait figyelembe vevő aktualizált változata. Ön írta le, az előbb pedig azt mondta, hogy nem. De hadd folytassam!
Tisztelt Miniszter Asszony! Én sem tartom jónak a hulladékgazdálkodási törvényt, képzelje el! Képzelje el! Nem tartom jónak, de fontosnak tartottam, pontosan az EU és a hulladékgazdálkodás elindítása végett, hogy megszavazzuk. Ön viszont nem! Miért állt ellene annak, hogy az EU miatt elfogadjuk? Most azt mondja, hogy az EU miatt fogadjuk el.
Tisztelt Miniszter Asszony! Engem nem az érdekel, hogy az EU mit mond nekünk hulladékgazdálkodás terén. Tudja, mi érdekel engem? Hogy a légszennyezés és az a sok szemét, ami körülvesz bennünket, az tűnjön el, és az egészségünkre ne legyen káros. Nos, e terv alapján ez nem fog eltűnni. Azért nem fog eltűnni, mert ön ellentmondásba kerül saját magával. Azért, mert ha ön nem tartja jónak a hulladékgazdálkodási törvényt... - még egyszer mondom, dolgozza előbb át, és abból csináljon tervet. Ön valószínűleg nem érti a kettőnek az összefüggését, azért próbál bennünket kioktatni. Ezt megteheti, megteheti majd a záráskor is. Ez nem menti önt attól, hogy ismernie kéne - és ezek szerint ismeri - a hulladékgazdálkodási törvény hibáit. Tessék már kijavítani, és utána behozni ide a tervet!
Hajdu úr azt mondja, hogy megalapozó adatokat tartalmazó kötetek. Tisztelt Hajdu Úr! Tudja, nekem mennyi mindenem van otthon? Nem sorolom föl! (Dr. Kis Zoltán: Bélyeggyűjteményed!) Miért soroljam? Például bélyeggyűjtemény, Kis Zoltán segít, ő rendre készen áll, hogy segítsen, nagyon szépen köszönöm, majd az időmbe kérem, elnök úr, bevonni, mert rendre párbeszédet kell folytatnunk. Azt gondolom, ha ebből jó, megalapozó adatok lennének, akkor vajon miért nem született megalapozó terv.
Tisztelt Képviselő Úr! Azért nem, mert nincsenek adatok, és nem ismerjük a helyzetet. A kályha sincs meg, nemhogy a kályhától elinduljunk!
Tisztelt Miniszter Asszony! Nagyon szépen kérem önt, és higgye el, akkor sokkal jobb lesz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a hangulat, olvassa vissza az ön akkori beszédét, a miénket, a mostanit is, az önét is és a miénket is, és akkor nézze meg, hogy melyik van inkább egy vágányban, és melyikben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) van ellentmondás. Azt gondolom, hogy meg fogja látni, hogy kevésbé van ellentmondás abban, amit mi mondunk.
És még egy mondatot, elnök úr, ha szabad (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.) a bekiabálások miatt elmondanom…

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir