DR. TURI-KOVÁCS BÉLA

Full text search

DR. TURI-KOVÁCS BÉLA
DR. TURI-KOVÁCS BÉLA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Az a kivételes pillanat van, hogy ha nem is mindenben, de eme utolsó gondolatban egyetértek Orosz Sándorral. Nevezetesen, hogy az egyik súlyos hiányosság az én meggyőződésem szerint pontosan az, amit éppen a képviselő úr mondott. Ez a hiányosság - majd elmondom, nálunk sem volt híjával -, nevezetesen, hogy tudni kellene: mi a lakossági teher, mi a vállalkozói teher, mit vállal a költségvetés. Ha eme fölosztással nem vagyunk tisztában, ha ebben nincsenek elképzelések, ha ebben nincsen irányszámok, akkor tessék mondani, mit jelent a terv, kire vonatkozik és milyen nagyságrendben!
Tehát azt gondolom, egy dolgot kell alapvetően tudomásul venni, és akkor könnyebb lesz a dolog. Az egyik dolog az, amit én most alapvetőnek tartok, hogy önök kormányon vannak, és ezt sajnos tudomásul kell venni nemcsak nekünk, önöknek is. Következésképpen a visszamutogatás ideje lejárt. Azért, amit beterjesztenek a Házba, nem az előző kormány: a mostani a felelős. Mindegy, hogy önök mit mondanak, az a felelős. Ezt a felelősséget vállalni kell, és ha mi ebben segítőkészek vagyunk, mert elmondjuk, hogy mit látunk hibásnak, akkor megint nem visszafele kell keresgélni, hanem meg kell találni a módját annak, hogy ezeket föloldjuk. (Dr. Kis Zoltán: Béla bátyám...) Nem szeretnék külön vitát folytatni, elnök úr, az államtitkár úrral, aki szenvedélyes közbebeszélő (Derültség. - Dr. Kis Zoltán: Elnézést.), de úgy gondolom, hogy ezt bocsássuk meg neki mindannyian, a régi barátságra tekintettel.
Szóval, én a következőt tudnám ajánlani. 2001 tavaszától dolgoztak kiváló szakemberek a hulladéktörvény szükséges módosításának az előkészítésén. Föl kell gyorsítani, és a hulladéktörvénynek azokat a részeit, amelyeket összhangba kell hozni a hulladéktervvel, azt összhangba kell hozni, és ez egy gyönyörű szép diadalmenet lesz ettől a pillanattól kezdve. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir