ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm, elnök úr. A tíz percben nem tudtam befejezni, de ezt mindenképpen az államtitkár úrnak is el kívánom mondani. Ma, jelenleg a környezetvédelem öt minisztériumhoz tartozik. Ha azért fogalmazzuk meg a parlamenti biztosnak a státusát a fenntartható fejlődés érdekében, hogy valahol az öt minisztériumot oly mértékben tudja koordinálni, amit Illés Zoltán képviselőtársam is elmondott, hogy a hulladék mennyiségének a gyártástechnológia során történő csökkenése legyen cél minden minisztériumban, akkor ezzel maximálisan egyetértek.
(20.40)
A másik pedig, hogy maga a hulladékkezelés, hulladékgazdálkodás önmagában egy szolgáltatói tevékenység. Őrülten szomorú vagyok azért, hogy Magyarországon az összes szolgáltatói tevékenység majdhogynem szép lassan kikerül a külföldiek kezébe. Arra kérem a minisztériumot, rajta keresztül a Gazdasági Minisztériumot, rajta keresztül a kormányt, hogy a hulladékkezelés, -feldolgozás területén lehetőleg csak magyar szolgáltatóipart engedjen be erre a területre.
Tisztelt Államtitkár Úr! Ezt a feltételt annak idején minden országban megteremtették. Ehhez nekünk is lépnünk kell, mert ha ezt nem tudjuk megcsinálni, akkor a lakosság, az állampolgárok még jobban ki lesznek szolgáltatva. Sokkal jobban ki lesznek szolgáltatva, mert a külföldi szolgáltatók egyből az uniós mércével fogják a magyarországi szolgáltatást is az uniós csatlakozás után mérni. Abban a pillanatban ötszörösét kell majd a magyar állampolgároknak ezen a területen kifizetniük.
Tehát kérem, hogy ebben mindenképpen legyünk következetesek. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir