HAJDU LÁSZLÓ

Full text search

HAJDU LÁSZLÓ
HAJDU LÁSZLÓ (MSZP): Kedves Tóth Képviselő Úr! (Tóth István képviselőtársaival konzultál.) Tóth képviselő úrhoz szeretnék szólni... Azt gondolom, hogy keserves hallgatnom azt a bizonyítványkiállítást, amit kiállított az előző időszak kormányzatáról, hiszen még egyszer: legyünk tisztában azzal, hogy ki is fogalmazta ezt, ki írta meg és ki rendelte meg. Ez a kormány, a jelenlegi szocialista és szabad demokrata kormány csak továbbviszi azt a munkát, amit önök készítettek, és egy kicsit keserves hallgatni, hogy ilyen szinten dolgoztak ezek szerint.
De ha az anyag részét nézzük, azért kicsit szelektíven olvas. Úgy érzem, hogy ebben a hulladékgazdálkodási terv eszközrendszere világos, az intézményrendszere teljeskörűen, világosan le van írva, az ágazati feladatokat meghatározza, megvan az összehangolás az önkormányzatok és az ágazatok között ebben az anyagban, és meg meri és meg tudja nevezni a forrásokat is.
Hadd említsem meg, amikor a hulladéktörvényt elfogadtuk 2000-ben, akkor az hangzott el, hogy '98 és 2000 között 107 településen épült olyan lerakó, ami műszaki paramétereiben is megfelelő, és erre 5,2 milliárd forintot használtak fel. A probléma azért volt, merthogy ezt még a Horn-kormány idején elfogadott döntésként örökölték meg. Ezekre az önök válasza az volt, hogy 2000-ben lerakóra 288 millió forint volt. Azért az 5,2 milliárd és a 288 millió forint között van egy kis különbség!
Igaz, hogy az utána következő évben, 2001-ben a fejezetekben valamivel többet szerepeltettek, de igen nagy visszafejlődéssel csinálták, és erről a bizonyítványt most ön állította ki, hogy miért is volt ez.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir