LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Ékes József képviselőtársam egy gondolatát, fél mondatát szeretném felhangosítani és az államtitkár úr figyelmébe ajánlani, úgy is, mint aki a mezőgazdaságban, állattartásban igen jártas. (Dr. Kis Zoltán közbeszól.)
Augusztus közepén jelent meg az az FVM-rendelet, amely megtiltja az ételmaradékok állatokkal, sertéssel történő feletetését, éppen a sertéspestis elleni védekezés jegyében született ez az FVM-rendelet. Ez tehát kimondja, hogy szeptember 1-jétől a konyhai ételmaradékokat nem lehet elszállítani sem sertéstelepekre, sem a sertéssel foglalkozó gazdákhoz, de még a családi állattartásban sem lehet odaadni az egy-két órával azelőtt még jóízűen elfogyasztott étel maradékát, akkor sem, ha ezt száz fokra felhevítik, felmelegítik, mint ahogy korábban ezt lehetett. Engem nagyon meglepett és váratlanul ért, és aztán kiderült, hogy nem csak engem mint intézményvezetőt, ott a Lakiteleki Népfőiskolán, mert a gyors kutakodás eredménye az elmúlt egy hónapban az, hogy az általunk nem tudományos eszközökkel felmért hat megye 43 településének nagy részében nem tudnak erről az FVM-rendeletről - ott igen, ahol a megyei napilapok ezt valamilyen formában közölték. Ez az egyik tanulsága ennek a történetnek.
A másik viszont egy nagyon kedvezőtlen tapasztalat, és ez kapcsolatban van most a hulladékgazdálkodási tervvel, mégpedig az, hogy a csatornák dugig vannak, hiszen nem tudnak mit tenni az ételmaradékkal. Mert mit javasolnak az intézmény... (Az elnök jelzi az idő leteltét.)
Köszönöm szépen, majd folytatom.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir