BALOGH LÁSZLÓ

Full text search

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Köszönöm szépen, elnök asszony. Kezdem az elején. Szabó képviselő úr, csak jelezni szeretném, hogy a bizonyos kilencvenes években is a Magyar Televíziónak kettő darab csatornája volt, tehát lehetett volna alternatívát adni a nézőknek, hogy mit nézzenek - ez az egyik.
A másik: nagyon örülök, hogy a tegnapi információját, amit a kulturális bizottságban hallottunk, itt is megerősítette, hogy a kormány tegnap ugyan azt mondta, hogy ma fogja benyújtani a kormány vagy nyilvánosságra hozni a médiatörvény módosítását, annak viszont nagyon örülök, hogy egyetért velem, hogy teljesen törvénytelen lenne, ha a költségvetési törvényben lenne szabályozva, hogy a Magyar Televízió mennyi pénzt kap.
Kérem, képviselő úr, ez fog történni, ugyanis ha napokon belül benyújtja a kormány a kétharmados médiatörvény módosítását, miután semmiféle előzetes egyeztetésben és a napirendek között nem szerepel, kizártnak tartom, hogy ez a bizonyos kétharmados médiatörvény-módosítás előbb fog megszületni, mint ahogy a magyar költségvetés elfogadásra kerül. Tehát ebben az esetben önnel is tökéletesen egyetértve az a törvénytelen állapot fog előkerülni, hogy megint a költségvetés fogja megmondani, hogy a Magyar Televízió mennyi pénzt fog kapni.
Kérem, nagyon helyesen a Horn-kormány idején a Kósa képviselő úrék által előkészített médiatörvény ezt akarta elkerülni, és ezért rakta kétharmadba ezt a témát, mert nem szabad függővé tenni a finanszírozást a parlamenti többségtől egy közszolgálati televíziónál. Kérem, önök szembekerültek ezzel a döntésükkel, még az akkori helyes döntésükkel is, amit annak idején a Horn-kormány terjesztett elő.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir