DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Ház! Szalai Annamária képviselőtársam, hogy is fogalmazzam finoman, rosszul emlékszik. Én a kulturális bizottság ülésén nem a tv-előfizetői díj átvállalását tartottam aggályosnak. Én azt mondtam, az lenne aggályos, ha ez így maradna. A 2002. évre az üzemben tartási díj a médiatörvény szabályainak teljesen megfelelő módon állapíttatott meg az éves vagy akkor éppen kétéves költségvetésben, és a kormány a száznapos program keretében végrehajtott költségvetés módosítása során azt mondta, hogy az év második felére ebből adódó díjbefizetést átvállalja az állampolgároktól. Ebben én a világon semmi alkotmányosan aggályosat nem látok. Aggályosnak találnám valóban, ha a későbbiek során az történnék, hogy az éves költségvetésben meghatározunk egy összeget, amellyel a Magyar Televíziót a későbbiekben támogatni fogjuk, és ez az éppen regnáló parlamenti többség kénye-kedve szerint állapíttatnék meg. Szeretném megnyugtatni a képviselőtársaimat, a kormány napokon belül be fogja nyújtani a médiatörvény módosítására teendő javaslatát, amelyben ezt a kérdést el kívánja rendezni.
Ami pedig Lezsák képviselő urat illeti, én nem azt mondtam, hogy azt kell tanítani az iskolákban, amit a gyerekek szívesen hallgatnak, és azt kell mutatni a televízióban, amit az emberek szívesen néznek. Arról van szó, hogy egy közszolgálati televíziónak többféle funkciója van, többek között a sportmérkőzések közvetítése is, mert ez nem kereskedelmi funkció, mert nem éri meg a kereskedelmi csatornáknak.
Ha tehát két dolog között kell választani, egy politikai esemény és egy sportesemény között, amely közül a politikaiét szabadon választhatom az időpontját tekintve (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), a sportét meg nem, és az utóbbi érdekel több embert, akkor bizony azt kell közvetíteni, képviselő úr.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir