KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Ami a vizsgálatokat illeti, azt gondolom, hogy a csonka kuratóriumnak megvolt az a lehetősége, hogy ha akarta volna, '96-97-et vizsgálja. Én akkor kezdeményeztem a költségvetési bizottságban vizsgálatot, amikor áttanulmányoztam a különböző jelentéseket, amelyekből megállapítottam azt, illetve leírásra került ezekben a jelentésekben az, hogy 2001-ben a közönségarány-csökkenés megállt, a nagy jelentőségű sporteseményeknél növekedés tapasztalható. Ugyanakkor a reklámbevétel 2000. december 31-én 2,5 milliárd forint volt, 2001. december 31-én pedig 226 millió forint. Ez a Magyar Televízió Rt. jelentéséből vagy a kuratórium elnökségének a jelentéséből is kiolvasható.
Ekkor mondtam azt, hogy ez a folyamat nem lehet normális. És akkor kiderült a költségvetési bizottsági ülésen, hogy a reklámidő értékesítését teljesen törvénytelenül, a kuratóriumi elnökség felhatalmazása nélkül átjátszották a miniszterelnök tanácsadójának az érdekeltségi körébe tartozó társaságnak. És akkor csodálkozunk, hogy a Televízió vesztesége olyan mértékű, amilyen, miközben a bevételi oldalon valahol azért csak megjelenik az a reklámbevétel, amely 2000-ben egy alacsonyabb nézettségnél a Televíziónál is megjelent. Erre mondtam azt, hogy azt azért már meg kell vizsgálni, és rosszul emlékszik a képviselő asszony, én nem tettem büntető feljelentést, én a költségvetési bizottságban kezdeményeztem vizsgálatot.
Ami pedig a jelenlegi alelnök kinevezését vagy megbízását illeti, teljesen törvényes volt, képviselő asszony, a legfőbb ügyész is ezt állapította meg. A cégbírósági bejegyzés nem volt teljesen rendben, ez pedig nem jelenti azt, hogy ő ma ne törvényesen látná el a feladatát.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir