SZALAI ANNAMÁRIA

Full text search

SZALAI ANNAMÁRIA
SZALAI ANNAMÁRIA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Hiteles lenne Keller úr a felelősség kérdésének vizsgálatában akkor, hogyha átfogóan valóban olyan vizsgálatot kezdeményezne, amely '96-tól folyamatosan vizsgálja a Magyar Televíziót. Erre azonban nincsen hajlandóság, önök egyszerűen politikai boszorkányüldözést folytatnak.
Több feljelentést intézett ön személyesen, Pető úr személyesen a Magyar Televízióval szemben. Rendben van, vizsgálják, a vizsgálatokkal egyetértünk, minden szabálytalanságot egyszer és mindenkorra fel kell tárni, ki kell vizsgálni, de azt, hogy kiragadottan csak azokat az éveket vizsgálják, amikor önök nem voltak hajlandóak részt venni a közmédiumok felelős irányításában, nagyon átlátszónak tartom. A hitelességük itt kérdőjeleződik meg.
'97-ről egyébként, képviselőtársam, én nem beszéltem, én egy beszédes ábrát idéztem (Felmutatja.), amely azt mutatja, hogy a saját tőke és a kötelezettségek vonala '98-ban keresztezte egymást. Én erről beszéltem, '97-ről egyáltalán nem beszéltem önnek, nyilván félreértette.
Hogy mi nem tettünk javaslatot a Magyar Televízió konszolidálására, arra rosszul emlékszik, képviselő úr, mi a kezdet kezdetén szerettünk volna egy átfogó médiatörvény-módosítást végrehajtani, amit önök egyértelműen visszautasítottak, és semmiféle konszolidálási tervet nem hagytak jóvá. Ezért kellett olyan eszközöket alkalmaznunk, hogy a kormányzat külön támogatásban részesítette a Magyar Televíziót. Hogy ennek volt-e feltétele vagy nem, az egy hosszú kérdés. Volt feltétele, hiszen féléves üzleti tervek készültek. Hogy önök milyen megoldást választanak, arra nagyon kíváncsi leszek, hiszen az önök kedvence, Ragáts úr, a törvényellenesen kinevezett alelnök, éppen olyan javaslatot nyújtott ismereteim szerint a kuratórium elé, hogy 12,5 milliárd hitelt kér. Ugyanolyan módon próbálja a Magyar Televíziót segélyhez juttatni, ahogy az előző időszakban történt. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir