DR. NYITRAI ZSOLT

Full text search

DR. NYITRAI ZSOLT
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Belügyminiszter Asszony! A Magyar Nemzet című napilap augusztus 26-i számában megjelent egy írás, amely azt tartalmazza, hogy 2002. július 4-én az Erzsébet hídon már a be nem jelentett törvénytelen demonstráció előtt a rendőrök lezárták a forgalmat. A Magyar Nemzet című napilap ezt az állítását a Hungária Televízió által dátumokkal rögzített felvételre alapozza. Ezen a felvételen egyértelműen kitűnik, hogy 7 óra 30 perckor az Erzsébet híd budai hídfőjénél a Pest felé vezető két utat, valamint később a Hegyaljai út felé vezető két sávot két motoros rendőr, illetve egy rendőrautó lezárta; hangsúlyozom még egyszer, a még be nem jelentett tüntetés, demonstráció előtt, ezáltal is lelassítva, illetve részben lezárva a forgalmat az Erzsébet hídon.
Az autósok türelmetlenek lettek, és amikor a rendőröket megkérdezték, hogy vajon mi történik az Erzsébet hídon, a rendőrök széttárt karral jelezték azt, hogy valójában ők sem tudják, ők sem érzik, hogy mi lenne a feladatuk, illetve a szerepük az Erzsébet hídon.
8 óra 15 perckor a rendőrség képviselői távoztak, és kicsivel utánuk jelentek meg a demonstrálók az Erzsébet hídon. Még a cikk megjelenésének a napján a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményben cáfolta azt, hogy rendőrök lettek volna az Erzsébet hídon a demonstráció megkezdése előtt. Pár nappal később az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője elismerte azt, hogy az I. kerület motoros rendőrei lezártak sávokat az Erzsébet hídon.
Tisztelt Miniszter Asszony! Mi azt szeretnénk kérni, hogy oldja fel ezt a kommunikációs zavart ebben az ügyben, válaszoljon világosan, hogy a kormány, ön, vagy a rendőrség tudott-e be nem jelentett tüntetésről, demonstrációról az Erzsébet hídon.
Tisztelettel várjuk válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir