DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Valóságos gondot feszeget a kérdése. Magunk is tapasztaljuk, ahogy az orvosi szakirodalom is, hogy hazánkban a lisztérzékenység gyakoribb, mint ahogy azt korábban feltételezni lehetett.
Folynak ilyen szűrővizsgálatok Magyarországon, valóban többet kell tenni annak érdekében, hogy kiderítsük, hány embert is érint ez a probléma. A Heim Pál Kórházban is folytatódnak és kiterjedtek a szűrővizsgálatok, tehát biztos vagyok benne, hogy egy-két év múlva erről többet fogunk tudni.
Azonban a fontosabb kérdés a támogatás lehetőségére irányul. Szeretném elmondani, arra jelenleg is van lehetőség, hogy a burgonya- és kukoricakeményítőt, ami lehetővé teszi ezen emberek számára a kedvezőbb táplálkozást, rendelheti 18 éves korig az orvos, legfeljebb egy éven keresztül százszázalékos támogatással mint tápszert. Kétségtelen, hogy a térítésmentes felírás lehetősége 18 éves kor fölött nincs meg. Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a következő évben, amikor a közgyógyellátásról szóló jogszabályainkat módosítjuk, ezt a lehetőséget kiterjesszük.
Ugyanakkor azonban arról is tájékoztatnom kell önt, figyelembe véve a drága élelmiszereket, jelenleg is van arra lehetőség, hogy ezek a betegek magasabb összegű családi pótlékra, illetve adókedvezményre legyenek jogosultak. És ez nemcsak a 18 év alattiakat érinti, hanem a 18 év felettieket is.
Tehát érzékeljük, hogy valós problémát feszeget a képviselő úr, és igyekszünk megtenni azokat az intézkedéseket, amelyek fokozatosan könnyítik a táplálkozásukat.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir