DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köztársasági Elnök Úr! Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm szépen a szót, és ígérem, hogy nem veszem túlságosan hosszan igénybe a figyelmüket.
Egy kicsit izgultam, amikor elkezdtem ezt a mondanivalót. Gondolkodtam, vajon mit fog mondani a képviselő úr, mit fognak mondani az ellenzéki képviselők erre a kérdéskörre. Most, hogy meghallgattam önöket, megnyugodtam, mert ha csak ennyi ellenérvük van, és csak ennyi problémájuk volt, akkor, azt gondolom, talán nincs olyan óriási nagy gond. (Zaj, közbeszólások az ellenzéki pártok padsoraiból.)
A tisztelt képviselők, az ellenzéki képviselők természetesen sötéten látják a világot, ők az ország egy meghatározott részén nézik azt, hogy mi a helyzet. (Derültség a kormánypártok soraiból.) Az is igaz persze, hogy a kormánypártiak meg általában a természetüknél fogva egy kicsit rózsaszínűbben tekintik azt, hogy mi történik. (Derültség és zaj az ellenzéki pártok padsoraiban.) Ez nem fontos; a fontos az, hogy az emberek hogy látják. Hogy a politikusok hogy látják, ez egy másodlagos ügy.
Igazán az a lényeg, hogy az emberekben van-e valamifajta elégedettség azzal, ami történt. Én azt gondolom, hogy azt látják, valami előrelépés volt, valamivel könnyebb lett a helyzetük, és bizonyos aránytalanságok javultak. Azt hiszem, hogy ez a dolog lényege. Nem a szavahihetőség önmagában a legfontosabb, bár én nagyon fontosnak tartom persze azt, hogy egy kormány szavahihető. De azt hiszem, ennél fontosabb az, hogy valódi gondokat oldott-e meg a kormány vagy sem. Erre nem hallottam érveket, nem mondott egyik ellenzéki képviselő sem arra vonatkozóan bármifajta mondatot, ami azt mondta volna, hogy ezek a gondok nem léteztek, nem kellett volna megtenni, de még azt sem mondták, hogy nem tehették volna meg az elmúlt négy évben.
És végül egy utolsó megjegyzés Áder képviselő úrnak: én nagyon tisztelem ezt a sorrendet, amit fölállított, hogy azt ajánlja első helyen, amiket teljesítettünk, aztán amit félig-meddig és utána a blöffökről. De azt javasolom, hogy legközelebb kezdje rögtön a blöffökkel, mert nem fog maradni ideje egyébként arra, hogy erről beszéljen. (Zaj az ellenzéki pártok soraiból.) Valószínűleg azért nem tette ezt, mert nem volt ilyen blöff.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir