DR. MÁTRAI MÁRTA

Full text search

DR. MÁTRAI MÁRTA
DR. MÁTRAI MÁRTA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Csak néhány gondolatot mondanék a Nyakó István képviselő úr által elmondottakhoz, illetve azt a gondolatot folytatnám. A képviselő úr figyelmébe szeretném ajánlani, talán még nem volt ideje áttanulmányozni a családok támogatásáról szóló, jelenleg is hatályos teljes csomagot, amely e törvényeket magában foglalja, akkor nyilvánvaló, hogy legközelebb esetleg másként vagy másféle szempontból közelíti meg a felszólalását.
Amit mindenképpen meg kellene beszélnünk, ez pedig a romaprogram, hiszen gondolom, hogy ön olyan környezetből jött, ahol nagyon sok olyan fiatal él, aki nagyon nehéz helyzetben találja meg a lehetőségét és a számítását. Éppen ezért itt szeretném felhozni azt az elmúlt években tett intézkedést pontosan a romaprogram kapcsán, miszerint az is bizonyítja, hogy a gyermekek egyetlen előrelépése az oktatásban, a tanulásban van, hogy a romaprogram kapcsán ’94 és ’98 között mintegy 800 diák - az elmúlt négy évben pedig több mint 12 ezer roma ösztöndíjast tudtunk támogatni.
(12.00)
Ebből is látszik, hogy mennyi tehetséges gyermek van közöttük, és igenis, fokozattan oda kell figyelni azokra a gyermekekre, akik ilyen nehezebb sorsú környezetből jönnek, és a tanulásukat biztosítani kell, természetesen ha az ő akaratuk és tehetségük is hozzájárul ehhez.
Még egy gondolatot szeretnék hozzáfűzni a családtámogatáshoz. Sok minden vélemény, sok minden gondolat elhangzott, azt hiszem, hogy a szociálpolitikát és a családtámogatást soha nem szabad összekeverni. A szociálpolitika keretén belül nem kell a családtámogatást teljes mértékben megoldani, és ez fordítva is igaz, hiszen az önkormányzatok azok, amelyek jogosultak a szociálpolitikai intézkedéseket a képviselő-testületen keresztül rendeletek formájában szabályozni, és az ő kötelességük odafigyelni, hogy a szociális támogatások (Az elnök jelzi az idő leteltét.) ilyen szinten a legrászorultabb családokhoz eljussanak.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir