DR. AVARKESZI DEZSŐ

Full text search

DR. AVARKESZI DEZSŐ
DR. AVARKESZI DEZSŐ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Salamon László képviselő úr két megjegyzésével szeretnék vitatkozni, az egyik az, hogy a szocialista és a szabad demokrata képviselők becsapták önöket, a másik pedig, hogy az alkotmányügyi bizottságban keresztülhajtottuk ezeket a módosításokat.
Nos, én úgy gondolom, a kormány valamennyi olyan módosító javaslatot támogatott, amelyek azzal voltak kapcsolatosak, hogy önöknek milyen tartalmi kifogásaik voltak az eredeti törvényjavaslattal: a kormány támogatta a törvényjavaslat címének megváltoztatását, támogatta a preambulum megváltoztatását - szó szerint a korábbi törvény preambuluma került be -, illetve “a szabadság napja” is visszakerült a törvénybe.
Ami pedig azt illeti, hogy az alkotmányügyi bizottságban keresztülhajtottuk a módosításokat: szeretném elmondani, összesen hat módosító indítvány érkezett, ebből hármat a kormánypárti Mécs Imre terjesztett be, egyiket sem támogatta a kormány és nem támogatta az alkotmányügyi bizottság kormánypárti többsége sem; hármat Gémesi György képviselőtársunk terjesztett be az ellenzék oldaláról, mind a hármat támogatta a kormány és támogatta a kormánypárti többség.
Úgyhogy úgy gondolom, semmiféle keresztülhajtásról és becsapásról nem lehet szó, és úgy gondolom egyébként ennek kapcsán, hogy Gémesi Györgynek érdemei nemcsak ebben a törvényjavaslat-módosításban és a konszenzus megteremtésében vannak, hanem mindenki által elismerten az eredeti törvényben is, és ezen nem változtat az, hogy más lesz a törvény száma; a címe a közösen megalkotott cím lesz.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir